Tenis

Nastavio se „pomor“ nositelja u Quitu, jedan će kvalifikant sigurno igrati u finalu

Sportnet • subota, 10.02.2018.
Nastavio se „pomor“ nositelja u Quitu, jedan će kvalifikant sigurno igrati u finalu

Nakon što je u četvrtak s turnira ispao prvi nositelj, Španjolac Carreno-Busta, a još i prije njega ispao je do tada neprikosnoveni vladar Quita Estrella Burgos, danas smo ostali bez još dvojice. Gaela Monfilsa izbacio je 118. igrač svijeta, Thiago Monteiro, dok je Jarry tijesno poražen od Carballesa Baene. Slovak Andrej Martin „osvetio“ je Ivu Karlovića slavljem nad Francuzom Moutetom…

AUTOR: Stipe Dedić

Roberto Carballes Baena nastavlja s odličnim partijama u Ekvadoru. Španjolski kvalifikant je za nešto manje od dva sata igre slavio protiv osmog nositelja turnira, Čileanca Nicolasa Jarryja s 2:1 (3-6, 6-2, 7:6) u setovima nakon što je u odlučujućoj igri trećeg seta bio bolji sa 7:5. Baena je do pobjede došao preokrenuvši 0:1 (3-6) u setovima da pritom u naredna dva seta nije svom protivniku dozvolio niti jednu priliku za „break“. Četvrta je ovo pobjeda u Quitu u nizu za Baenu ako u obzir uzmemo i kvalifikacije i sutra će u polufinalu tražiti put do svog prvog ATP finala u karijeri.

Još se jedan igrač koji je turnir izborio kroz kvalifikacije plasirao u polufinale Quita. Naime, Slovak Andrej Martin s 2:0 (6-3, 6-4) u setovima bio je bolji od „krvnika“ našeg Ive Karlovića, francuskog tenisača Corentina Mouteta. Martin se od samog početka nametnuo manje iskusnom protivniku i, iako je i sam u prvom setu jednom izgubio servis, iznudio je čak sedam lopti za „break“, iskoristio dvije, što je bilo više nego dovoljno za osvajanje prve dionice susreta.

U poprilično kaotičnom drugom setu „break“ lopte su letjele na sve strane. Slovak je čak tri puta lomio servis protivnika, dok je mladi Francuz to učinio dva puta. Martin je pri vodstvu 5:4 u drugom setu servirao za meč i morao je spasiti tri „break“ lopte prije nego je iskoristio svoju drugu meč loptu za prolazak u polufinale u kojem će igrati protiv Carballesa Baene, te u prvom susretu protiv Španjolca tražiti prolazak u svoje drugo ATP finale u karijeri. Podsjetimo, Slovak je 2016. godine baš u Umagu izgubio svoj do sada jedini ATP finale od Talijana Fabija Fogninija.

Najveće iznenađenje dana priredio je Brazilac Thiago Monteiro izbacivši s 2:1 (6-4, 2-6, 6-4) u setovima trećeg nositelja turnira, Francuza Gaela Monfilsa. Bio je ovo drugi međusobni susret ovih dvaju tenisača i prva pobjeda za Monteira. Brazilac je u odlučujućem setu pri rezultatu 4:4 slomio Monfilsov servis, potom u maniri najboljih svjetskih igrača bez izgubljenog poena uzeo jedan od najvažnijih gemova u karijeri.

ATP Quito, četvrtfinale:
Roberto Carballes Baena - Nicolas Jarry (8) 3-6, 6-2, 7-6(5)
Andrej Martin - Corentin Moutet 6-3, 6-4
Thiago Monteiro - Gael Monfils (3) 6-4, 2-6, 6-4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!