Košarka

Sjajne hrvatske košarkašice s plus 61 pregazile Makedoniju u Skoplju

Branimir Korać • subota, 10.02.2018.
Sjajne hrvatske košarkašice s plus 61 pregazile Makedoniju u Skoplju
Foto: FaH

Nastavljene su kvalifikacije za Europsko prvenstvo košarkašica, a Hrvatice su upisale očekivanu pobjedu u gostima u Skoplju protiv Makedonije. Izabranice Anđe Jelavić odnijelu su ogromnu pobjedu 108:47...

Hrvatska je u prvom terminu kvalifikacija za Europsko prvenstvo ugodno iznenadila glatkom pobjedom u Italiji, a u drugi termin krenula je novim gostujućim slavljem i to protiv najlošijeg protivnika u skupini. Makedonija nije na razini ostalih reprezentacija u grupi, upisala je dva poraza, a sada je stigao i treći.

I dok su Makedonke protiv Italije još i pružile nekakav otpor i Talijanke na kraju slavile samo s 11 razlike, već dvoboj protiv Švedske donio je drugačiju priču i poraz 91:51. Pravi raspad uslijedio je ovu subotu, u Skoplju je gostovala Hrvatska koja je ponizila domaće igračice i slavila 108:47.

Anđa Jelavić može biti itekako zadovoljna nastupom svojih igračica, potpuno su dominirale protiv nedoraslih protivnica, pružile su besplatnu lekciju i na kraju mirno slavile.

Ono što potpuno otvara skupinu je rezultat iz Švedske gdje je gostovala Italija i slavila 69:47 te sada Hrvatska, Švedska i Italija imaju omjer 2-1 dok je Makedonija na dnu s tri poraza.

Susret u Skoplju od početka je išao samo u jednom smjeru. Hrvatska je već do poluvremena stvorila visoku razliku, vodila je 48:20, ali nije se zadovoljila samo s tim visokim vodstvom već je i u nastavku susreta konstantno dizala razliku.

I u posljednjoj dionici kada je već sve bilo potpuno poznato, a postave potpuno izmiješane, Hrvatice su igrale ozbiljno i dobro te nisu odstupale od onog što je tražila izbornica. Tako je tih posljednjih deset minuta Hrvatska dobila s visokih 32:5 i tako samo zaključila lijepu večer u Skoplju.

Najučinkovitije bile su Antonija Sandrić s 22 poena i osam asistencija te Marija Režan s 18 poena i sedam skokova. Kod poraženih gotovo polovicu poena postigla je Mitrasinovik koja ih je ubacila 22.

Na pravom ispitu Hrvatska će biti za četiri dana kada gostuje u Švedskoj gdje bi pobjedom napravila ogroman posao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!