Tenis

Mektiću i Peyi nedostajalo koncentracije za osvajanje naslova u Sofiji, bolji su bili Haase i Middelkoop

Sportnet • nedjelja, 11.02.2018.
Mektiću i Peyi nedostajalo koncentracije za osvajanje naslova u Sofiji, bolji su bili Haase i Middelkoop
Foto: FaH

Veliku priliku imali su hrvatski tenisač Nikola Mektić i njegov austrijski kolega Alexander Peya, no u ključnim trenucima trećeg seta, neočekivano su pali i dopustili nizozemskom paru da dođe do naslova...

PIŠE: Jan Šneler

Iako će hrvatski tenisač ući u sljedeći tjedan kao 31. igrač parova na svijetu, vjerojatno će Nikoli Mektiću ostati gorak okus u ustima zbog poraza u finalu turnira u Sofiji. U paru s austrijskim tenisačem Alexanderom Peyom nije uspio slaviti protiv Robina Haasea i Matwea Middelkoopa.

Prvi set nije dobro počeo za par Mektić/Peya jer su u sedmom gemu izgubili servis i omogućili suparnicima da dođu do rezultatske prednosti. Ipak, dobrom igrom na servis protivnika, Mektić i Peya uspijevaju vratiti break i izjednačiti. U 12. gemu pri vodstvu 6:5, hrvatsko-austrijski par odlično je odigrao na servis Nizozemaca i stekao vitalnu prednost od 0:40. Iz trećeg pokušaja uspjeli su uzeti servis i osvojiti set sa 7:5.

U drugom setu nažalost nisu ponovili igru iz prvog. U petom gemu, prilično lako su dozvolili da im nizozemski par oduzme servis te se do kraja seta nisu uspjeli vratiti. Haase i Middelkoop, bez prevelike muke, mirno su priveli set kraju dobivši ga sa 6:4.

U trećem setu, koji se igra do 10, Mektić i Peya dolaze do lijepe prednosti. Imali su vodstvo od 2:0 i 4:2, no u tim trenucima kao da su prestali igrati. Potpuno su pali igrom i snagom, praktički se raspali. Nizozemci to koriste i uzimaju osam poena zaredom te osvajaju treći set sa 10:4.

ATP Sofija, parovi(m), finale:
Haase/Middelkoop - Mektić/Peya 5:7 6:4 10:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!