Tenis

Hrvatska poražena u maratonu s Estonkama i odlazi u borbu za sedmo mjesto

Branimir Korać • subota, 10.02.2018.
Hrvatska poražena u maratonu s Estonkama i odlazi u borbu za sedmo mjesto

Hrvatska Fed Cup reprezentacija igrat će za sedmo mjesto u Euro-azijskoj zoni, a protivnik će joj biti Bugarska. U susretu za plasman od petog do osmog mjesta Hrvatska je nakon dugotrajne bitke poražena od Estonije 2:1...

Estonske juniorke Elena Malygina, Katriin Saar i Saara Orav donijele su pobjedu svojoj reprezentaciji protiv Hrvatske kojoj je jedini bod donijela Tena Lukas. Iako su Hrvatice po renkingu daleko ispred, ove mlade igračice još niti ne nastupaju u seniorskoj konkurenciji, ali su ipak odnijele pobjedu.

Svi mečevi odrađeni su u tri seta, Iva Majoli poštedila je Leu Bošković i Dariju Jurak, a s druge strane nije nastupila Anett Kontaveit.

Tako je priliku uz Tenu Lukas dobila Ana Biškić koja je igrala prvi meč dana protiv Saare Orav i upisala poraz iako je uzela prvi set sa 6:3. Estonka je nakon toga napravila preokret osvojivši drugi set sa 6:4 te treći sa 6:2.

Lukas se neočekivano mučila s Katriin Saar, izgubila je prvi set s glatkih 6:2, ali nakon toga uspjela je napraviti preokret i sa 7:5, 6:1 poravnati na 1-1.

Odluka je pala u meču parova gdje su Elena Malygina i Saara Orav slavile protiv Biškić i Lukas sa 6:2, 4:6, 7:5 te tako odvele Estoniju u borbu za peto mjesto s Poljakinjama.

Hrvatska će igrati protiv Bugarske za sedmo mjesto. Za Bugarsku su prijavljene Viktorija Tomova kao prvi reket (139.), Isabella Šinnikova (380.), Julija Terzijevska (590.) i Petia Aršinkova (bez renkinga).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!