Tenis

VIDEO: Mirza Bašić šokirao Wawrinku, francusko finale u Montpellieru

Branimir Korać • subota, 10.02.2018.
VIDEO: Mirza Bašić šokirao Wawrinku, francusko finale u Montpellieru
Foto: EPA

Poznati su finalisti na turnirima u Montpellieru i Sofiji. Najveće iznenađenje dogodilo se u Sofiji gdje je Mirza Bašić došao do najveće pobjede u karijeri svladavši Stana Wawrinku...

Stan Wawrinka nakon povratka poslije ozljede kilometrima udaljen od prave forme, no dolazak do polufinala u Sofiji naznaka je boljih dana. Svladao je Martina Klizana i Viktora Troickog, a onda doživio neugodno iznenađenje izgubivši od Mirze Bašića.

Tenisač iz Bosne i Hercegovine kroz kvalifikacije je izborio nastup u glavnom ždrijebu, nanizao Nijemce Mayera, Kohlschreibera i Marterera te sve začinio pobjedom protiv Wawrinke.

Wawrinka je nakon izgubljenog prvog seta imao break prednosti u drugom, vodio je 4:2 i tu je stao. Bašić je nanizao četiri gema i stigao do najveće pobjede u karijeri.

Drugi finalist u Sofiji je Rumunj Marius Copil koji je sa 6:4, 6:2 bio bolji od Jozefa Kovalika. Zanimljivo, finalisti Sofije nemaju nijedan osvojeni ATP turnir u karijeri, čak nikada nisu igrali niti u finalu.

U Montpellieru će pak u finalu igrati zvučnija imena, sastat će se Francuzi Richard Gasquet i Lucas Pouille. Gasquet je do finala došao pobjedom protiv Davida Goffina u tri seta dok je Jo-Wilfried Tsonga dobio prvi set protiv Pouillea sa 6:1 te u drugom kod 5:5 predao meč. U tom drugom setu imao je dvije meč lopte kod 5:3, nije ih iskoristio i nakon toga izgubio servis i poslao Pouillea u finale.

ATP Sofija, polufinale:
Mirza Bašić (BiH, Q) - Stan Wawrinka (Švicarska, 1) 7:6(6), 6:4
Marius Copil (Rumunjska) - Jozef Kovalik (Slovačka, Q) 6:4, 6:2

ATP Montpellier, polufinale:
Richard Gasquet (Francuska, 5) - David Goffin (Belgija, 1) 6:4, 0:6, 6:3
Lucas Pouille (Francuska, 2) - Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 3) 1:6, 5:5 predaja Tsonge

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!