Tenis

Težak poraz Jane Fett u prvom kolu kvalifikacija turnira u Dohi

Sportnet • subota, 10.02.2018.
Težak poraz Jane Fett u prvom kolu kvalifikacija turnira u Dohi
Foto: EPA

Jana Fett nije dobro izgledala u meču protiv ruske tenisačice Ane Blinkove te je za nešto više od sat vremena glatko poražena u dva seta...

PIŠE: Jan Šneler

Već po otvaranju meča moglo se vidjeti kako će jako teško hrvatska skijašica Jana Fett doći do pozitivnog rezultata. Odmah u prvom gemu, Ana Blinkova imala je dvije break prilike, no Fett se ipak izvukla.

Ipak, do kraja prvog seta, Fett više nije osvajala gemove te je tri puta dopustila Blinkovoj da joj oduzme servis i tako slavi u prvom setu sa 6:1.

Drugi set počeo je još gore za hrvatsku tenisačicu. Povela je Blinkova sa 2:0 i praktički imala sve u svojim rukama. Fett iznenađuje te odmah u trećem gemu vraća izgubljeni servis i najavljuje možda i veći otpor. Ipak, od svega nije bilo ništa jer je već u četvrtom gemu ponovno Blinkova napravila break i isto ponovila i u šestom gemu.

Konačno je Ruskinja slavila sa 6:1 i tako prošla u 2. kolo kvalifikacija. Zabrinjavajuća je činjenica da je Fett osvojila samo jedan gem na svoj servis, i to u prvom gemu meča. Pogotovo to može iznenaditi kada se zna da je prije samo tri tjedna Fett imala vodstvo od 5:1 u trećem setu protiv Caroline Wozniacki, kasnijom pobjednicom Australian Opena.

Qatar Open, kvalifikacije(ž), 1. kolo:

Ana Blinkova (Rusija) - Jana Fett (Hrvatska) 6:1 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet10.02.2018. u 16:16
    Naravno, ispravljeno. Hvala!
    Dario_SNet
  • x&yzd10.02.2018. u 15:23
    Karolina može biti Pliškova, a Blinkova je Ana.
    x&yzd