Tenis

Lucasu Pouilleu peta titula u karijeri, Mirzi Bašiću prva

Branimir Korać • nedjelja, 11.02.2018.
Lucasu Pouilleu peta titula u karijeri, Mirzi Bašiću prva
Foto: EPA

Lucas Pouille i Mirza Bašić pobjednici su ovotjednih ATP turnira u Montpellieru i Sofiji. Pouille je u finalu Montpelliera svladao Richarda Gasqueta, a Bašić je u Sofiji bio bolji od Mariusa Copila...

Turnir u Montpellieru bio je postavom najjači turnir ove godine, a u francuskom finalu bolji je bio Lucas Pouille. On je sa 7:6, 6:4 nadigrao Richarda Gasqueta i tako stigao do pete titule u karijeri.

Prije manje od godinu i pol slavio je prvi put na ATP Touru kada je u Metzu svladao Dominica Thiema, nakon toga osvajao je i turnire u Budimpešti, Stuttgartu i Beču, igrao i finale u Marseilleu da bi sada došao do prvog slavlja u 2018. godini.

U finalu protiv Gasqueta nije niti jednom izgubio svoj servis, spasio je obje break prilike, a s druge strane jedna iskorištena bila mu je dovoljna za pobjedu. Prvi set uzeo je u tie-breaku sa 7:2 dok je u drugom kod 2:2 uzeo servis protivniku i kasnije slavio.

Na servisu za titulu bilo je problema, poveo je s 40:0, ali na kraju je iskoristio tek četvrtu meč loptu.

U Sofiji su se pak za titulu borili igrači koji nikada ranije nisu došli do finala na ATP Touru. Mirza Bašić i Marius Copil imali su više uspjeha na Challengerima, međutim ovdje su odigrali sjajan turnir i izborili svoje prvo finale.

Do pobjede je na kraju došao Bašić koji je prvi set uzeo u tie-breaku sa 8:6, drugi izgubio u 13. igri sa 7:4 te na kraju uzeo treći set kasnim breakom za 6:4.

Mirza Bašić tako je postao drugi tenisač koji nastupa pod zastavom BiH s osvojenim turnirom, dosad je to uspjelo samo Damiru Džumhuru.

ATP Montpellier, finale:
Lucas Pouille (Francuska, 2) - Richard Gasquet (Francuska, 5) 7:6(2), 6:4

ATP Sofija, finale:
Mirza Bašić (BiH, Q) - Marius Copil (Rumunjska) 7:6(6), 6:7(4), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!