Košarka

Preokret Rige protiv Himkija, Uniks nastavlja s pobjedama

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.02.2018.
Preokret Rige protiv Himkija, Uniks nastavlja s pobjedama
Foto: EPA

Odigrane su još dvije utakmice u regionalnoj VTB ligi. Uniks Kazan pobjednički je odradio gostovanje kod Kaleva, dok je Himki nastavio s lošim rezultatima. Danas je kod kuće izgubio od Rige koja je napravila veliki preokret u posljednjih deset minuta...

Još jedan poraz, sedmi ove sezone, a četvrti u posljednjih pet utakmica, doživio je Himki koji je na domaćem parketu iznenađujuće poražen od Rige rezultatom 77:73. Četvrta je to pobjeda latvijske momčadi, a treća uzastopna.

Domaćin je bio u potpunoj kontroli utakmice tijekom prve tri četvrtine i činilo se kako će doći do rutinske pobjede. Uoči posljednjih deset minuta Himki je imao 13 poena prednosti (58:45), međutim, zahvaljujući dobroj obrani i šest pogođenih trica Riga je okrenula zaostatak, posljednju četvrtinu dobila sa 32:15 i zaključila susret pobjedom.

Junak susreta bio je Ken Brown koji je susret zaključio s 22 poena, od čega je 14 ubacio u četvrtoj dionici, uz pet skokova i tri ukradene lopte. Kristaps Janičenoks dodao je 21 poen, a Alex Perez 15 koševa i pet skokova.

Najučinkovitiji u redovima domaćina bio je Tyler Honeycutt s 15 koševa i pet skokova, Aleksej Šved dodao je 12 poena, pet skokova i devet asistencija, a Malcolm Thomas deset koševa i sedam skokova.

Uspješno gostovanje odradio je vodeći Uniks Kazan koji je slavio kod Kaleva rezultatom 75:67. Bila je to 13. pobjeda Uniksa ove sezone, uz koje ima tek jedan poraz. S druge strane, domaćin je pao na omjer od četiri pobjede i deset poraza.

Osim početnih 2:0, Kalev nijednom tijekom susreta nije bio u vodstvu. Iako se jako dobro držao kroz tri četvrtine, nije uspio izdržati do kraja. Momčad iz Kazana početkom posljednje dionice stigla je do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu (63:52), a do kraja utakmice domaćin se nije uspio spustiti ispod sedam koševa minusa.

Najučinkovitiji je u pobjedničkim redovima bio Jamar Smith s 15 koševa, Anton Ponkrašov dodao je 11 poena, dok su po deset koševa ubacili Evgenij Kolesnikov i Stephane Lasme (11 skokova).

Jedini raspoložen u domaćin redovima bio je Isaiah Briscoe koji je ubacio 25 koševa.

VTB liga:
Himki - VEF Riga 73:77
BC Kalev/Cramo - Uniks Kazan 67:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!