Tenis

Šarapova zaključila nastup u Dohi, Blinkova do glatke pobjede protiv Vesnine

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.02.2018.
Šarapova zaključila nastup u Dohi, Blinkova do glatke pobjede protiv Vesnine
Foto: EPA

Odigrano je devet mečeva prvog kola na WTA turniru u Dohi. Anna Blinkova iznenađujuće je lako u dva seta svladala Elenu Vesninu, dok je Marija Šarapova ispustila prednost i izgubila meč od rumunjske kvalifikantice Monice Niculescu...

Prvo kolo uspješno je prošla Dominika Cibulkova koja je u desetom međusobnom dvoboju s Anastasijom Pavljučenkovom stigla do sedme pobjede. Slovakinja je slavila u dva seta, sa 7:6, 6:4, za nešto manje od dva sata provedena na terenu.

Nakon jednog breaka s obje strane na početku meča, prvi set je otišao u dramatičan tie-break. Cibulkova nije iskoristila tri set lopte, a Pavljučenkova jednu. Ipak, slovačka tenisačica uspjela je doći do seta iz četvrte prilike, osvojivši 13. igru s 10:8. U drugom setu imala je dva breaka prednosti, Ruskinja je uspjela vratiti jedan, no više od toga nije išlo jer je Cibulkova iskoristila prvu meč loptu.

Kvalifikantica Anna Blinkova iznenađujuće lako slavila je u prvom kolu protiv 23. igračice svijeta Elene Vesnine i u trećem međusobnom susretu došla do prve pobjede. Nijednom tijekom meča Vesnina nije bila u vodstvu. Blinkova je povela s 4:0 u prvom setu i s 2:0 u drugom što je uspijevala sačuvati do kraja setova i zaključiti meč u svoju korist sa 6:1, 6:3.

Nastavak turnira osigurala je i Ruskinja Ekaterina Makarova, 36. igračica svijeta, koja je za 75 minuta provedenih na terenu bila bolja od Kineskinje Shuai Zhang sa 7:5, 6:0 i tako joj nanijela drugi poraz u drugom međusobnom dvoboju.

U prvom setu vidjeli smo četiri breka, a ruska tenisačica propustila je servis za set pri vodstvu 5:4. Ipak, već u sljedećem gemu ponovno oduzima servis Zhang, a zatim prvom set loptom osigurava vodstvo. Drugi set bio je potpuno jednosmjerna ulica u kojem Makarova nije izgubila nijedan gem i samo pet poena.

Maria Šarapova dobila je pozivnicu za turnir, međutim, nije uspjela proći prvo kolo. U tri seta je, nakon preokreta, poražena od rumunjske kvalifikantice Monice Niculescu sa 4:6, 6:4, 6:3 nakon dva sata i 41 minute borbe.

Ruskinja je dobila prvi set sa 6:4 i u drugom imala dva puta po break prednosti, no Niculescu se uspjela vratiti. U najvažnijem, desetom gemu seta, nije izgubila nijedan poen na servis protivnice i stigla do poravnanja. Odlučujući set ponovno je Šarapovoj donio break prednosti, no opet se pokazalo nedovoljnim. Rumunjka je dva puta oduzela servis protivnici i stigla do pobjede.

Do pobjede nakon preokreta stigla je i Agnieszka Radwanska koja je na nakon nešto manje od dva i pol sata igre bila bolja od Mone Barthel sa 3:6, 6:3, 7:5. Bio je to njihov treći susret i treća pobjeda poljske tenisačice.

Francuska tenisačica preokretom je osvojila posljednja četiri gema u prvom setu i stigla do vodstva. Radwanska je glatko došla do izjednačenja, no dugo joj je trebalo da zaključi meč. Vodila je s 5:2 u trećem setu i propustila šest meč lopti. Barthel je izjednačila na 5:5, no više od toga nije išlo. Poljska predstavnica iskoristila je ukupno desetu loptu za pobjedu u meču.

WTA Doha, prvo kolo:
Dominika Cibulkova - Anastasia Pavljučenkova 7:6 (8), 6:4
Catherine Cartan Bellis - Daria Kasatkina 7:5, 4:1 predaja
Ying-Ying Duan - Ons Jabeur 6:2, 6:3
Mihaela Buzarnescu - Lesia Curenko 7:5, 6:4
Anna Blinkova - Elena Vesnina 6:1, 6:3
Ekaterina Makarova - Shuai Zhang 7:5, 6:0
Monica Niculescu - Maria Šarapova 4:6, 6:4, 6:3
Agnieszka Radwanska - Mona Barthel 3:6, 6:3, 7:5
Naomi Osaka - Katerina Siniakova 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!