Košarka

VIDEO: Sjajni Hezonja i Šarić nastavili potvrđivati izvrsnu formu

Branimir Korać • utorak, 13.02.2018.
VIDEO: Sjajni Hezonja i Šarić nastavili potvrđivati izvrsnu formu
Foto: EPA

Dario Šarić i Mario Hezonja i noćas su predvodili Philadelphiju 76erse i Orlando Magic, a Šarić je svoju momčad odveo do pobjede dok je Hezonja promašio ključan šut, no to ne umanjuje njegov sjajan nastup...

Mario Hezonja nastavio je sa sjajnim nastupima na opći užas menadžmenta Magica. Još jednom je Hezonja bio prvo ime Magica, praktički sam je vratio svoju momčad u utakmicu u posljednjoj četvrtini, imao je i šut koji je mogao donijeti Orlandu pobjedu, ali ta posljednja trica nije ušla.

"Ljut sam zbog tog promašaja. Simmons je sve napravio odlično, sjajno me pronašao, ostatak je bio na meni. Nisam donio pobjedu svojoj momčadi i jako sam ljut, ali to će mi biti veliko iskustvo za takve situacije u budućnosti", rekao je Hezonja nakon susreta.

Hrvatski reprezentativac predvodio je Magic s 24 poena (5/10 za dva, 3/4 za tri, 5/6 slobodna), šest skokova, četiri osvojene lopte i tri blokade. Evan Fournier pratio ga je s 22 poena i pet asistencija.

Bullsi su u posljednjoj dionici ispustili lijepu prednost, ali ipak su slavili 105:101. Predvodio ih je Lauri Markkanen s 21 poenom i osam skokova dok je Bobby Portis dodao 19 poena i sedam skokova.

Veliku utakmicu odigrao je i Dario Šarić koji je predvodio Sixerse do pobjede protiv New York Knicksa. Oslabljeni Knicksi bez Porzingisa bit će uglavnom lagan zalogaj za većinu protivnika, a posebnih problema nisu imali niti Sixersi.

Knicksi su se još držali u prvom poluvremenu, na odmoru su zaostajali samo dva poena, ali što je susret više išao prema kraju, to je razlika bila sve veća i Philadelphia je na kraju glatko slavila sa 108:92.

Prvi strijelac susreta bio je Dario Šarić koji je za 32 minute ubacio 24 poena (4/6 za dva, 4/6 za tri, 4/5 slobodna) te uhvatio četiri skoka.

Kod Sixersa treba istaknuti i JJ-a Redicka s 18 poena te TJ-a McConnella s deset poena, deset skokova i 11 asistencija. Na drugoj strani Michael Beasley ubacio je 22 poena uz pet skokova, Courtney Lee dodao je 18 poena, a Enes Kanter 17 poena i 13 skokova.

Phoenix Sunsi teško su stradali u dvoboju protiv Golden State Warriorsa i upisali ružan poraz 129:83. Warriorsi su igrali bez Draymonda Greena i unatoč tome visoko slavili.

Dragan Bender dobio je poseban nalog od strane trenera i suigrača da mora biti agresivan, šutirati i završavati na obruču što je posebno dobro radio u prošlom susretu. Ovaj put protiv sebe je imao drugačijeg protivnika i obranu i nije bio tako uspješan. Za 30 minuta ubacio je tri poena (1/2 za dva, 0/4 za tri, 1/3 slobodna) te uhvatio tri skoka.

Daleko najbolji igrač Sunsa bio je Elfrid Payton s 29 poena, osam skokova i pet asistencija dok je TJ Warren dodao 14 poena i šest skokova. Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 22 poena uz devet skokova i sedam asistencija, a Omri Casspi dodao je 19 poena i deset skokova.

New Orleans Pelicansi visoko su slavili u gostima kod Pistonsa zahvaljujući 38 poena i deset skokova Anthonyja Davisa te po 21 poenu Jruea Holidaya (12 asistencija) i Nikole Mirotića (12 skokova). 22 poena Blakea Griffina te 12 poena i 21 skok Andrea Drummonda nisu pomogli domaćinu.

Clippersi su u gostima bili bolji od Brooklyn Netsa sa 114:101, a najefikasniji bio je Lou Williams s 20 poena dok je DeAndre Jordan dodao 16 poena i 17 skokova.

Novu pobjedu, desetu u nizu, upisali su Jazzeri koji su svladali Spurse sa 101:99. U zadnjoj četvrtini domaćin je napravio preokret i na kraju upisao veliku pobjedu uz 25 poena Donovana Mitchella te 20 poena Joea Inglesa. Kyle Anderson ubacio je 16 poena kod gostiju dok je Pau Gasol dodao 15 poena i 15 skokova.

NBA:
Chicago Bulls - Orlando Magic 105:101
Philadelphia 76ers - New York Knicks 108:92
Golden State Warriors - Phoenix Suns 129:83
Detroit Pistons - New Orleans Hornets 103:118
Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers 101:114
Utah Jazz - San Antonio Spurs 101:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!