Nogomet

Klopp: "Manchester City je trenutno najjača ekipa u Europi, ali mi smo dva puta igrali s njima na visokom nivou"

Sportnet • srijeda, 14.02.2018.
Klopp: "Manchester City je trenutno najjača ekipa u Europi, ali mi smo dva puta igrali s njima na visokom nivou"
Foto: EPA

Pred prvu utakmicu nokaut faze Lige prvaka protiv Porta, trener Liverpoola Jürgen Klopp na press konferenciji otvoreno je govorio o ambicijama svoje momčadi u nastavku sezone...

PIŠE: Jan Šneler

Liverpool je bio često spominjan u proteklom transfernom roku, ponajprije zbog prodaje Phillipea Coutinha i dovođenja stopera Van Dijka. Mnogi su se pitali može li Liverpool nastaviti s dobrim igrama i nakon odlaska jednog od najvažnijih igrača momčadi.

"Kvalificirali smo se za Ligu prvaka bez Coutinha. On nije bio u momčadi u obje utakmice protiv Hoffenheima", odlučno je rekao Klopp.

U utakmicu protiv Porta, koja je na rasporedu večeras, Liverpool ulazi kao favorit. Iako Kloppova momčad već duže vremena muku muči sa slabijim reakcijama u obrani, trener Liverpoola ne dvoji kako je prolazak u sljedeću fazu realan.

"Možemo napraviti jednu pogrešku, tako je to u životu. Naravno, kao momčad nikada nećemo tako razmišljati. Prolazak među 16 najboljih momčadi je već velika stvar. U drugim natjecanjima to možda ne zvuči tako dobro, ali ovdje je značajna poruka. Sada ipak moramo pokazati kako nećemo samo sudjelovati u natjecanju, nego biti ambiciozni. Moramo to shvatiti ozbiljno", dodao je Klopp.

Njemački trener jasno nije mogao izbjeći pitanja novinara oko Manchester Cityja. Podsjećamo City je jučer na gostovanju kod Basela slavio sa 4:0 i poslao jasnu poruku svim konkurentima kakve su im ambicije za ovu sezonu. Klopp ipak ne smatra kako njegova momčad nema nikakve šanse protiv jakog Manchester Cityja.

"Znam da se možemo nositi s njima. Mislim da je Manchester City trenutno najjača ekipa u Europi, ali mi smo dva puta igrali s njim na visokom nivou. Premiership je malo drugačiji, ali ako se sastanemo s njim, mislim da ga možemo pobijediti", zaključio je trener Liverpoola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!