Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 13.02.2018, 20:45 h
Basel
Basel 0:4 Manchester City
Manchester City

VIDEO: Manchester City sve riješio već u Baselu, domaćin potpuno nemoćan

Branimir Korać • utorak, 13.02.2018.
VIDEO: Manchester City sve riješio već u Baselu, domaćin potpuno nemoćan
Foto: EPA

Manchester City već nakon prvog susreta osmine finala Lige prvaka može početi razmišljati o četvrtfinalu. Guardiolina momčad pregazila je Basel na St. Jakob Parku s ogromnih 4:0 i teško je za povjerovati da Basel može išta napraviti u uzvratu u Manchesteru...

Nekada bi dvoboji Basela i klubova s vrha liga petica donosili dramu, nikome nije bilo lako u Švicarskoj. Danas je ta razlika puno veća, ona raste u korist superbogatih klubova, a vidjelo se to jako dobro u dvoboju u Baselu gdje je gostovao Manchester City. Klub s neograničenim budžetom poigrao se s domaćinom i visoko slavio s 4:0 pokazavši pritom kolika je razlika u kvaliteti.

Pep Guardiola može biti zadovoljan, uz sve floskule i oprez i njemu je jasno kako je Manchester City već sada osigurao nastup u četvrtfinalu Lige prvaka jer niti čudo ne može spasiti Basel u Manchesteru. Za preokret i prolaz treba mu i više od toga.

U svakom pogledu City je dominirao, a ono što je posebno bilo impresivno u odnosu na domaćina je ubojitost u realizaciji. Imao je i Basel nešto prilika, ali za razliku od Cityja, nije ih znao iskoristiti.

Basel je već u 13. minuti tražio kazneni udarac nakon što je u 16 metara srušen Oberlin u dvoboju s Otamendijem, bila je to sumnjiva situacija, ali sudac Eriksson pokazao je da se igra nastavi. I već iz sljedećeg napada City dolazi do vodstva. De Bruyne je izveo korner, a Gundogan glavom šalje loptu u mrežu.

Tu je počelo deset teških minuta za domaćina koji je još dva puta u tom razdoblju morao po loptu u mrežu.

U 18. minuti loša reakcija domaćeg vratara je kažnjena, a nakon ubačaja Sterlinga, loptu je u mrežu poslao Bernardo Silva.

Grogirani domaćin u 23. minuti prima i treći pogodak. Sergio Aguerolijepo je opalio s ruba kaznenog prostora, a Vaclik se nije niti pomaknuo.

Na polovici prvog dijela već je bilo 3:0 i City i posve jasno da Basel ne može držati korak s ovim protivnikom. U drugom dijelu gosti su se zadovoljili još jednim pogotkom, ponovno je zabio Gundogan za konačnih 4:0.

Nema dvojbe da će City biti taj koji ide u četvrtfinale, a Basel će u uzvrati barem pokušati pružiti bolji dojam nego u ovom prvom susretu.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Juventus2:2Tottenham
Basel0:4Manchester City
Porto0:5Liverpool
Real Madrid3:1PSG
Chelsea1:1Barcelona
Bayern5:0Bešiktaš
Sevilla0:0Manchester United
Šahtar2:1Roma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!