Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - prve utakmice, 20.02.2018, 20:45 h, Stamford Bridge
Suci: Cuneyt Cakir (Turska)
Chelsea
Chelsea
Willian 62'
1:1(0:0) Barcelona
Lionel Messi 75'
Barcelona

VIDEO: Messi napokon zabio Chelseaju, remi u prvom susretu na Stamford Bridgeu

Branimir Korać • utorak, 20.02.2018.
VIDEO: Messi napokon zabio Chelseaju, remi u prvom susretu na Stamford Bridgeu
Foto: EPA

Chelsea i Barcelona u prvom susretu osmine finala Lige prvaka remizirali su 1:1 u zanimljivom susretu u kojem je Chelsea poveo, a Leo Messi svojim prvim golom londonskom klubu donio remi Barceloni...

Chelsea
Barcelona
Chelsea
Barcelona
13
Thibaut Courtois
28
Cesar Azpilicueta
27
Andreas Christensen
2
Antonio Rudiger
15
Victor Moses
4
Cesc Fabregas
(do 84')
7
N'Golo Kante
3
Marcos Alonso
22
Willian
10
Eden Hazard
11
Pedro Rodriguez
(do 83')
Pričuvni igrači
9
Alvaro Morata
83'
6
Daniel Drinkwater
84'
Trener
Antonio Conte
1
Marc Andre ter Stegen
20
Sergi Roberto
3
Gerard Pique
23
Samuel Umtiti
18
Jordi Alba
4
Ivan Rakitić
5
Sergio Busquets
15
Paulinho
(do 63')
10
Lionel Messi
9
Luis Suarez
8
Andres Iniesta
(do 90'+1')
Pričuvni igrači
22
Aleix Vidal
63'
21
Andre Gomes
90'+1'
Trener
Ernesto Valverde

Chelsea i Barcelona odigrali su očekivano tvrdu utakmicu u kojoj se domaćin uglavnom odlično branio i bio opasan kada je išao prema naprijed, ali katastrofalna reakcija obrane 15 minuta prije kraja odnijela mu je pobjedu. Barcelona je imala inicijativu skoro svih 90 minuta, ali jako teško dolazila je do konkretnih prilika dok je Chelsea s druge strane uz pogodak imao i dvije stative.

Chelsea je dobro krenuo u susret, dosta visoko napadao je Barcelonu i nije dopuštao Kataloncima da razviju svoju igru i pritisnuo domaćina na njegovu polovicu. Domaćin je tako imao i prvi opasniji pokušaj na susretu, Eden Hazard opalio je iskosa s 20-ak metara, gađao je suprotni gornji kut, ali nije pogodio.

Trebalo je desetak minuta Barceloni da prebaci težište igre na stranu Chelseaja, a u 15. minuti stigla je i prva prilika za goste. Messi je ubacio u kazneni prostor za Paulinha koji iz dobre pozicije puca glavom, ali lopta odlazi pokraj vratnice na olakšanje domaćih navijača.

Barcelona je tu potpuno preuzela kontrolu nad igrom, imala je loptu konstantno u svom posjedu, ali Chelsea je bio jako dobro postavljen i nije bilo lako doći u priliku za pogodak.

Kada već Barcelona nije uspjela zaprijetiti, uspio je Chelsea u 30. minuti. Ivan Rakitić prekršajem za žuti karton zaustavio je Williana na 25 metara od gola ter Stegena, slobodni udarac izveo je Marcos Alonso, ali bilo je to preslabo za njemačkog vratara. Inače, nakon pola sata igre upućen je prvi udarac u okvir gola na cijelom susretu.

Tu se Chelsea probudio i do kraja prvog dijela bio puno opasnija momčad. Barcelona je imala dosta sreće i mogla je biti presretna što nije s minusom otišla na odmor.

Naime Willian je dva puta sjajno opalio izvan kaznenog prostora, prvo je u 22. minuti zatresao desnu, a onda u 41. i lijevu stativu, ter Stegen u tim situacijama nije imao nikakve šanse. Minutu prije odlaska na odmor dobro je pucao i Hazard, ali njegov volej završio je preko grede.

I u drugo poluvrijeme Barcelona je ušla s velikim posjedom lopte i traženjem rupe u obrani Chelseaja, međutim bezuspješno. Chelsea je bio daleko opasniji kada je kretao prema naprijed i za to je nagrađen u 62. minuti.

Nakon što je u prvom poluvremenu pogodio jednu pa drugu stativu, Willian je napokon poslao loptu između njih. Treći udarac izvan 16 metara završio je s loptom u donjem kutu za vodstvo Chelseaja.

Chelseajev pogodak očekivano je doveo do novog velikog pritiska Barcelone, domaćin je bio sabijen u svojih 20 metara i kroz takvu gužvu bilo je nemoguće proći.

Međutim u 75. minuti Chelseajeva obrana se raspala, dodavanje s desne na lijevu stranu bilo je loše, lopta je prošla između Fabregasa i Azpilicuete koji ju nije uspio odnijeti ispred Inieste, veznjak Barcelone je uzeo loptu, ušao u 16 metara i vratio je Messiju koji rutinski pogađa iz sredine kaznenog prostora i nakon 730 minuta bez pogotka protiv Chelseaja, napokon zabija. Ovo mu je prvi gol protiv Chelseaja iz 30. udarca na gol.

Kao što je Barcelona krenula prema naprijed nakon što je Chelsea poveo, tako je sada Chelsea pokušao doći do pogotka, ali nekoliko izleta prema golu ter Stegena bilo je neuspješno.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, nije bilo niti konkretnijih prilika i završeno je 1:1 te će odluka pasti na Camp Nouu gdje je Barcelona ipak u prednosti nakon ovog rezultata.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Juventus2:2Tottenham
Basel0:4Manchester City
Porto0:5Liverpool
Real Madrid3:1PSG
Chelsea1:1Barcelona
Bayern5:0Bešiktaš
Sevilla0:0Manchester United
Šahtar2:1Roma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10821.02.2018. u 11:36
    kako su naivni primili 1:0, a Wiilian ceka kao onaj snajper u kosarci koji vrijeba u cosku da zabije za tricu, sam kao duh na poziciji iz koje je dva puta opalio. Svaka mu cast na ustrajnoscu , zasluzio je taj gol.
    narada108