Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 14.02.2018, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 3:1 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

VIDEO: "Zeleni" PSG popustio u Madridu, Real preokretom do velike pobjede, Ronaldo se upisao u povijest

Dario Dodić • srijeda, 14.02.2018.
VIDEO: "Zeleni" PSG popustio u Madridu, Real preokretom do velike pobjede, Ronaldo se upisao u povijest
Foto: EPA

Prvi ogled osmine finala Lige prvaka između Reala i PSG-a u Madridu nije iznevjerio. U odličnoj utakmici Parižani su poveli, no na kraju Real ide u francusku prijestolnicu s pozitivnim rezultatom...

Imao je PSG u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na konopcima Real Madrid na Santiago Bernabeuu, ali umjesto da susret završe u svoju korist, igrači Unaija Emeryja doveli su se u tešku situaciju uoči uzvrata na Parku prinčeva. Real je na iskustvo, uz određenu dozu sreće i par dvojbenih sudačkih odluka s 3:1 svladao PSG.

Iako će imati što prigovoriti sucu Rocchiju, gosti će prvo morati analizirati gdje je s njihovom igrom pošlo po zlu. Mlada i potentna momčad PSG-a u dobrom je dijelu susreta izgledala odlično protiv branitelja naslova, ali "zeleni" su još gosti, domaćin je na rutinu i iskustvo igranja velikih utakmica stigao do velike pobjede. Prvi put u 11. nastupu u povijesti kluba na Valentinovo PSG je ubilježio poraz.

Komplicirali su često Parižani u završnici, dok je kontra Reala funkcionirala na visokoj razini. Tako je nakon što se u napadu spetljao večeras vrlo slabi Neymar, Marcelo odlično uposlio Cristiana Ronalda, ali Portugalac pogađa Areolu u glavu.

Nakon nešto više od pola sata igre poveo je PSG. Ubačaj s desne strane slabo čisti Nacho, lopta se odbija do Rabiota, koji lijepo pogađa za vodstvo pariškog sastava. Zanimljivo je kako je Rabiot ove sezone postigao točno po jedan pogodak u svakom natjecanju u kojem je nastupao za PSG.

Mogao je pet minuta kasnije Cavani podići na 2:0. Lijepo si je okretom kreirao prostor u šesnaestercu Reala, ali u posljednji ga trenutak blokira Casemiro. Nije dobro izgledao Real, ali je u posljednjim trenucima prvog dijela stigao do izjednačenja. Uvjerljivo najslabiji pojedinac na terenu, Giovani Lo Celso, povlači u svom šesnaestercu Tonija Kroosa, Nijemac je jedva dočekao potezanje i pada, a sudac Rocchi opravdano pokazuje na bijelu točku. Siguran je bio Ronaldo i postao prvi igrač koji je postigao 100 golova u Ligi prvaka za jedan klub.

Postao je Portugalac i prvi igrač koji je u Ligi prvaka tresao mrežu u prvih sedam utakmica u natjecanju, trenutno je na 11 golova ove sezone, najmanje četiri više od svih drugih strijelaca.

Dvije dobre prilike propustio je na otvaranju drugog dijela PSG. Prvo je Mbappeov udarac odlično zaustavio Navas, da bi nekoliko minuta kasnije sudac Rocchi prvu dvojbenu situaciju protumačio u korist domaćina. Rabiot je silovito tukao, a Ramos rukom blokirao pokušaj. Ruka je bila uz tijelo, ali nije je pokušao povući španjolski branič, već ju je iskoristio za blok. Ne bi se puno toga moglo zamjeriti Rocchiju da je pokazao na bijelu točku.

Pogodio je zamjenama Zinedine Zidane i nastavio sa sjajnim skorom u nokaut-fazi Lige prvaka. U igru šalje Asensija, koji se u završnici pokazao ključnim igračem Reala.

U 83. minuti šalje oštru loptu u peterac gostiju, Areola je kratko odbija, točno na koljeno Ronalda koji zabija za 2:1. Iako je teško sa sigurnošću reći, čini se kako je Ronaldo nekoliko trenutaka prije faulirao Kimpembea i tako ga natjerao na gubitak lopte. Oštro je startao Portugalac, ali teško je reći je li bilo kontakta s Kimpembeom.

Raspali su se gosti, tri minute kasnije Marcelo i Asensio lijepo kombiniraju na lijevoj strani, potonji je ubacio, a Marcelo iz voleja pogodio za konačnih 3:1 i veliku prednost Reala pred uzvrat 6. ožujka.

Statistika nije nesklona Parižanima, u 33 posto slučajeva momčad koja je izgubila prvu utakmicu s 3:1 u gostima prolazila je dalje, ali druga je statistika vrlo značajna za PSG - Emery nikada u pet pokušaja kao trener nije uspio proći sa svojim momčadima u četvrtfinale, hoće li šesta biti sreća saznat ćemo kroz tri tjedna.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta u dresu Reala, osim što je zakasnio pokriti Rabiota kod pogotka PSG-a odigrao je vrlo dobru utakmicu.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Juventus2:2Tottenham
Basel0:4Manchester City
Porto0:5Liverpool
Real Madrid3:1PSG
Chelsea1:1Barcelona
Bayern5:0Bešiktaš
Sevilla0:0Manchester United
Šahtar2:1Roma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor15.02.2018. u 09:57
    PSG nije neiskusan pa svake godine su u Ligi prvaka međutim oni nemaju pravu konkurenciju u domaćem prvenstvu pa kad dođu ovakve utakmice padnu i psihološki i natjecateljski sjetite se kako prošle godine ispali od Barce, a što se suđenja tiće da Real je imao tipično domaćinsko suđenje ali to se i... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik15.02.2018. u 00:56
    Vidi se da su parižani neiskusni. Kada sam se plašio da će Realu dati nokaut odnosno drugi gol, oni popustiše. Na kraju dobiše na brzinu golove. Real je psihološki gledano ipak sila.
    Obrisan korisnik
  • Duje7715.02.2018. u 00:03
    Hala Madrid!
    Duje77
  • pikepiletina14.02.2018. u 23:58
    englezi razvalili
    pikepiletina
  • sportoz14.02.2018. u 23:14
    Nisam čuo za ovo novo talijansko pojačanje Reala. Zaista fenomenalan nastup. Premda je iz nepoznatog razloga nastupio u žutom dresu, nije se puno isticao na terenu, ali svaki put se pojavio u pravom trenutku i sve problematične situacije suvereno riješio u korist bijelih. Veliki hendikep Reala u... [više na forumu]
    sportoz