Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - prve utakmice, 21.02.2018, 20:45 h, Ramón Sánchez Pizjuán
Suci: Clement Turpin (Francuska)
Sevilla
Sevilla
0:0(0:0) Manchester United
Manchester United

VIDEO: De Gea zaustavio Sevilline napadače, United blijed na Sanchez Pizjuanu

Branimir Korać • srijeda, 21.02.2018.
VIDEO: De Gea zaustavio Sevilline napadače, United blijed na Sanchez Pizjuanu
Foto: EPA

Sevilla i Manchester United u prvom susretu osmine finala Lige prvaka nisu ponudili pogotke, no prilika nije nedostajalo. Više ih je bilo pred vratima De Gee koji je spasio vrlo blijedi United od poraza.

Sevilla
Manchester United
Sevilla
Manchester United
1
Sergio Rico
16
Jesus Navas
25
Gabriel Mercado
5
Clement Lenglet
18
Sergio Escudero
15
Steven N'Zonzi
10
Ever Banega
(do 89')
17
Pablo Sarabia
22
Franco Vazquez
11
Joaquin Correa
20
Luis Muriel
(do 84')
Pričuvni igrači
99
Sandro Ramirez
84'
14
Guido Pizarro
89'
 
Trener
Vincenzo Montella
1
David De Gea
25
Antonio Valencia
12
Chris Smalling
2
Victor Lindelof
18
Ashley Young
39
Scott McTominay
31
Nemanja Matić
21
Ander Herrera
(do 17')
8
Juan Mata
(do 80')
7
Alexis Sanchez
(do 75')
9
Romelu Lukaku
Pričuvni igrači
6
Paul Pogba
17'
19
Marcus Rashford
75'
11
Anthony Martial
80'
Trener
Jose Mourinho

Manchester United došao je u Sevillu po aktivan rezultat za uzvrat na Old Traffordu i dobio ga je. Odigrao je 0:0, igrom Mourinho ne može biti zadovoljan, ali rezultat je taj koji će se pamtiti.

Jose Mourinho odlučio je ostaviti Paula Pogbu na klupi, no portugalski stručnjak vrlo brzo morao je posegnuti za skupim Francuzom. Već u 17. minuti zbog ozljede igru je morao napustiti Ander Herrera, a ušao je Pogba.

Izuzev dva dalekometna pokušaja Seville, nije bilo značajnijih prijetnji sve do polovice prvog poluvremena kada je Romelu Lukaku propustio sjajnu priliku. Lopta je ubačena u kazneni prostor, Lukaku je imao sasvim dovoljno prostora, opalio je iz voleja, no previsoko i neprecizno.

U nastavku poluvremena puno trke i borbenosti, ponešto sebičnosti u domaćim redovima posebno kod Corree i tek dvije vrlo dobre prilike.

U samoj završnici prvog dijela nakon kornera i škaricama vraćene lopte u sredinu, Steven N'Zonzi bio je najviši u skoku, no De Gea čupa ispod grede prilično neugodan pokušaj.

Šansa utakmice stigla je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Jesus Navas sjajno u kaznenom prostoru pronašao potpuno samog i zaboravljenog Luisa Muriela, ovaj pucao glavom iz blizine, nije to bilo loše, ali De Gea fantastično brani.

Dosta skromno prvo poluvrijeme Manchester Uniteda, očekivao se napredak u nastavku, ali United pod Mourinhom ima više ovakvih skromnih nastupa nego spektakularnih.

Sevilla je prijetila i u početku drugog dijela, u solidnim situacijama našli su se Franco Vazquez i Muriel, ali iz toga se ipak nije izrodilo ništa konkretno.

U 63. minuti De Gea je ponovno spašavao United nakon što je ubacio iz prekida Banega, loše je reagirala obrana gostiju i dopustila je udarac glavom Lengletu, no De Gea je bio spreman.

I dok je United izgledao vrlo jadno i slabo u pokušajima prema naprijed, Sevilla je prijetila sa svih strana, međutim završnica je bila nikakva. Još jednom je u odličnoj prilici bio Muriel, ali zakasnio je za ubačaj, a zatim je iz blizine glavom neprecizan bio Sarabia.

Kako je susret odmicao, tako je raslo nestrpljenje u domaćim redovima i bilo je tu sve više soliranja, svatko je pokušavao sam završiti akciju i donijeti Sevilli pobjedu, međutim tako se samo izgubilo na tečnosti i Unitedova obrana lakoćom je izlazila na kraj s takvim pokušajima.

Jednu od boljih akcija Sevilla je imala u završnici kada je povratna lopta došla do Sandra Ramireza, on okrenuo čuvara, pucao, no izblokirao je Smalling. U nastavku akcije domaćin je tražio kazneni udarac zbog prekršaja na Navasu, međutim francuski sudac pokazao je da se igra nastavi.

United je zaprijetio dva puta preko Rashforda, prvi udarac iz 16 metara bio je vrlo neprecizan, a opasniji i bliži golu bio je pokušaj iz slobodnog udarca s više od 30 metara, ali niti on nije išao u okvir gola.

Susret je okončan bez pogodaka, United je s takvim ishodom puno zadovoljniji jer je Sevilla bila bolji protivnik i trebala je pobijediti.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Juventus2:2Tottenham
Basel0:4Manchester City
Porto0:5Liverpool
Real Madrid3:1PSG
Chelsea1:1Barcelona
Bayern5:0Bešiktaš
Sevilla0:0Manchester United
Šahtar2:1Roma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor22.02.2018. u 07:41
    Sevilla apsolutno bolja, a sad dal je rezultat baš tako dobar za Man utd vidjet ćemo jer Sevilli u Manchesteru odgovara svaki neriješeni rezultat sa postignutim golovima
    qvestor