Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 14.02.2018, 20:45 h
Porto
Porto 0:5 Liverpool
Liverpool

VIDEO: Porto osramoćen na Dragau, Liverpool nadomak četvrtfinala Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 14.02.2018.
VIDEO: Porto osramoćen na Dragau, Liverpool nadomak četvrtfinala Lige prvaka
Foto: EPA

Liverpool je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka praktički riješio pitanje prolaza protiv Porta. U Portugalu je slavio s ogromnih 5:0 uz hat-trick Sadia Manea te po jedan gol Mohameda Salaha i Roberta Firmina...

Nakon što je Manchester City pregazio Basel i napravio veliki korak prema četvrtifinalu Lige prvaka, isto je napravio Liverpool samo na još impresivniji način. Redsi su igrali protiv još težeg protivnika, gostovali su u Portu, ali su bili i uvjerljiviji od Cityja te slavili s 5:0.

Porto ove sezone ne briljira, a pokazuje to i ovaj susret koji je donio samo nove frustracije Sergiju Conceicau. Liverpool mu je nanio vrlo ružan poraz i ubio svaku nadu u prolaz u četvrtfinale. Uzvrat će biti samo formalnost.

Gostima se otvorilo sredinom prvog poluvremena. Do tog trenutka Redsi nisu uspjeli stvoriti pravu priliku, jedino veće uzbuđenje bilo je pred njihovim golom kada je udarac Mousse Marege otišao preko gola nakon što se lopta odbila od Dejana Lovrena.

Zato u 25. minuti Liverpool dolazi do vodstva i to pomalo sretno. Georginio Wijnaldum je petljao s loptom na rubu kaznenog prostora, ona se u konačnici odbila do Sadia Manea koji odmah puca, a lopta prolazi ispod Josea Saa i ulazi u mrežu.

Svega četiri minute kasnije već je 2:0. James Milner lijepo je prošao u kazneni prostor i pucao s 14 metara, lopta je pogodila vratnicu i odbila se do Mohameda Salaha koji pokazuje vrhunsku tehniku i zabija za povećanje vodstva Liverpoola.

Embed from Getty Images

U završnici prvog dijela Porto je mogao barem smanjiti zaostatak, ali Yacine Brahimi nije dobro pucao iz dobre pozicije i Loris Karius nije imao posla.

U nastavku susreta nije se dugo čekalo na treći gol Liverpoola, a on je ubio nadu domaćina. Kontranapad gostiju završio je udarcem Roberto Firmino, Sa je kratko odbio njegov udarac, ali lopta je došla samo do Manea koji lakoćom zabija za 3:0.

U 69. minuti i četvrti gol gostiju, a ovaj put Firmino je u ulozi strijelca. Novi kontranapad, lopta je došla na lijevoj strani do Milnera koji u sredini vidi samog Firmina te ga pronalazi za povećanje prednosti.

Točku na i stavio je Mane u 85. minuti lijepim udarcem s 20 metara.

Sve u svemu kvalitetan nastup Liverpoola kojem je domaći susret tek formalnost i na svom stadionu potvrdit će mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka. Dejan Lovren u Portu je odradio svih 90 minuta.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Juventus2:2Tottenham
Basel0:4Manchester City
Porto0:5Liverpool
Real Madrid3:1PSG
Chelsea1:1Barcelona
Bayern5:0Bešiktaš
Sevilla0:0Manchester United
Šahtar2:1Roma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • j.s.veron15.02.2018. u 15:12
    Nije to big deal ako se uzme u obzir koliko para se utuklo u tu ligu,zapravo je sramota da se to desilo tek sada,i pitanje je kako će se završit.
    j.s.veron
  • qvestor15.02.2018. u 10:03
    ove godine svi engleski klubovi su prošli grupnu fazu lige prvaka i jedina su zemlja kojoj je to uspjelo ipak mislim da će pravo iznenađenje biti samo ako Chelsea izbaci Barcu, ovo je ipak očekivano možda ne tako uvjerljivo ali očekivano
    qvestor
  • Obrisan korisnik15.02.2018. u 00:49
    Nevjerovatno, kako su ih pregazili. Porto je zaista spao na niske grane.
    Obrisan korisnik