Košarka

Kruno Simon vrlo dobar u pobjedi protiv Fenerbahčea, Darušafaka lako u polufinale

Petar Jenjić • srijeda, 14.02.2018.
Kruno Simon vrlo dobar u pobjedi protiv Fenerbahčea, Darušafaka lako u polufinale
Foto: EPA

Odigrane su prve dvije utakmice četvrtfinala turskog košarkaškog Kupa. Darušafaka nije imala prevelikih problema protiv Eskišehira, dok je Anadolu Efes, unatoč vodstvu kroz veći dio utakmice, pobjedu uspio osigurati tek u samoj završnici susreta protiv Fenerbahčea. Vrlo dobru utakmicu u redovima pobjednika odigrao je i Kruno Simon...

Darušafaka nije imala prevelikih problema protiv Eskišehira, upisavši visoku pobjedu 75:59. Nakon prve četvrtine Darušafaka je imala devet poena viška (24:15), ali Eskišehir se vraća tijekom druge dionice i dolazi na minimalan zaostatak. Ipak, u drugom poluvremenu prednost raste iz minute u minutu, a u 35. iznosila je najvećih 22 koša (71:49). Do kraja susreta samo je bilo pitanje kojom će razlikom slaviti.

JaJuan Johnson predvodio je Darušafaku sa 17 poena i deset skokova, dok su po 12 koševa dodali Scottie Wilbekin i James Bell. Vjačeslav Kravcov s 12 koševa bio je najbolji kod Eskišehira.

U polufinale Kupa prošao je i Anadolu Efes koji je bio bolji od Fenerbahčea rezultatom 83:80. Iako je Efes igrao puno bolje dobrim dijelom utakmice, a u 25. minuti imao 16 poena viška, momčad Željka Obradovića vraća se u egal u samoj završnici. Ubačajem Mellija 27 sekundi prije kraja stigla je na minimalan zaostatak (81:80), međutim, na drugoj strani precizan je Kruno Simon s linije slobodnih bacanja, a napad za produžetak propustio je realizirati Brad Wanamaker.

Najučinkovitiji u redovima pobjednika bio je Bryant Dunston s 23 poena i šest skokova, vrlo dobri Kruno Simon dodao je 15 koševa, osam skokova i sedam asistencija. Fenerbahče je predvodio Jan Vesely s 18 koševa, Marko Gudurić dodao je 12 poena.

Turski kup, četvrtfinale:
Eskišehir - Darušafaka 59:75
Fenerbahče - Anadolu Efes 80:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!