Zimski sportovi

Sjajna Hanna Oeberg došla do zlata, Dahlmeier treća

Sportnet • četvrtak, 15.02.2018.
Sjajna Hanna Oeberg došla do zlata, Dahlmeier treća
Foto: EPA

Mlada 22-godišnja Šveđanka Hanna Oeberg bez greške je odradila sva četiri pucanja i u utrci na 15 kilometara potpuno zasluženo došla do prve zlatne medalje u svojoj karijeri...

PIŠE: Jan Šneler

Sve je bilo spremno za veliko slavlje Laure Dahlmeier. Odlična njemačka biatlonka osvojila je već dvije zlatne olimpijske medalje u Pjongčangu i danas su se svi nadali trećoj kojom bi postala prva njemačka olimpijka s tri zlatne medalje na jednim Zimskim olimpijskim igrama. Pojavile su se priče i kako Dahlmeier kreće u lov na američkog brzog klizača Erica Heidena koji je osvojio pet zlatnih medalja u Lake Placidu 1980.

Ipak, Dahlmeier se ispriječila sjajna Hanna Oeberg. Šveđanka je odradila sva pucanja bez greške, vodila posljednjih pet kilometara i odličnim skijanjem došla potpuno zasluženo do zlatne medalje. Druga je završila slovačka biatlonka Anastasija Kuzmina koja je upisala po jedan promašaj u prvom stojećem pucanju te još jedan u drugom ležećem.

Veliku borbu s Kuzminom za drugo mjesto vodila je upravo Dahlmeier. Iako je promašila samo jednu metu u prvom ležećem pucanju, Dahlmeier danas nije bila na svojoj razini te je završila na trećem mjestu. Sjajna Njemica i dalje ima šansu osvojiti tri zlatne medalje jer u ženskoj konkurenciji u Pjongčangu ostaju tri događaja na rasporedu, no još je nepoznato hoće li Dahlmeier nastupiti na svima.

Biatlon(ž), 15 km:
1. Hanna Oeberg (ŠVE) 41:07.2
2. Anastasija Kuzmina (SVK) +24.7
3. Laura Dahlmeier (NJE) +41.2
4. Franziska Preuss (NJE) +59.7
5. Paulina Fialkova (SVK) +1:02.3
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!