Nogomet

VIDEO: Rog asistent u neočekivanom porazu Napolija, Atletico na rubu prolaza

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.02.2018.
VIDEO: Rog asistent u neočekivanom porazu Napolija, Atletico na rubu prolaza
Foto: EPA

RB Leipzig sjajnim nastupom svladao je u gostima Napoli i doveo ga pred vrata ispadanja iz Europe. Veliki korak na putu prolaza napravio je i madridski Atletico...

Atenski AEK nije uspio na svom travnjaku doći do prednosti protiv kijevskog Dynama, odigrao je samo 1:1. Atenjani su bili bolji i opasniji protivnik, posebno u drugom poluvremenu, ali nisu došli do pobjede.

Kijevljani su rano stigli do prednosti, već u 19. minuti nakon serije pogrešaka u obrani domaćina Viktor Cigankov zabio je za vodstvo. Domaćin je nakon toga tražio poravnanje, stvorio nekoliko zgodnih prilika, a u 80. minuti je i stigao do 1:1. Tek što je ušao u igru iz blizine je poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Marko Livaja kod domaćina odigrao je cijelu utakmicu.

Na rubu eliminacije je Napoli koji je odigrao skromnu utakmicu protiv RB Leipziga. Talijani su se očito posve okrenuli prvenstvu, ovdje su uz ponešto izmjena u sastavu odigrali ispod očekivanja i zasluženo su poraženi.

Početkom drugog poluvremena Napoli je čak i poveo, Marko Rog na desnoj strani pronašao je Adama Ounasa koji precizno pogađa suprotni kut.

Međutim nije se dugo čekalo na odgovor. U 61. minuti Timo Werner dobio je loptu u 16 metara i rutinski zabio za poravnanje. Niti 15 minuta kasnije Leipzig dolazi do preokreta, kontru je povukao Poulsen, ostavio loptu za Brumu koji je imao lagan zadatak. I dok je Napoli u završnici tražio poravnanje, uslijedila je nova kontra gostiju, Forsberg je proigrao Wernera koji stavlja točku na i u sudačkoj nadoknadi.

Marko Rog u domaćem sastavu odradio je svih 90 minuta.

Sve je otvoreno nakon prvog dvoboja između Partizana i Viktorije Plzen, ovi protivnici u Beogradu su remizirali 1:1 i odluka o prolazu past će u Češkoj.

Partizan je do vodstva došao u 58. minuti kada je Leandre Tawamba glavom iz peterca zakucao loptu u mrežu. Na ulazu u zadnjih deset minuta Česi dolaze do poravnanja nakon neopreznosti domaće obrane, a strijelac je bio Radim Reznik. Zadnjih pet minuta Partizan je odradio s igračem manje zbog drugog žutog kartona Milana Mitrovića.

FCSB poznatiji kao Steaua slavio je s minimalnih 1:0 protiv Lazija u posve ravnopravnom dvoboju. Lazio je imao bolje prilike, ali domaćin je zabio jedini gol.

Dogodilo se to u 29. minuti kada je Budescu krasnim dodavanjem u kontru izbacio Harlem-Eddyja Gnoherea koji se sjurio prema golu i zabio za pobjedu.

Identičnu prednost ima i Celtic koji je na svom stadionu bio bolji od Zenita. Rusi nisu pokazali ništa posebno, Celtic je bio bolji i na kraju je zasluženo slavio.

Trenutak odluke dogodio se u 78. minuti. Nakon kontre domaćina Musonda je krasno proigrao samog Calluma McGregora koji iz blizine zabija pod gredu za 1:0.

Zanimljivo je bilo u Lyonu gdje je gostovao Villarreal, a domaćin je na kraju odnio pobjedu 3:1. Španjolci nisu bili toliko podređeni i u uzvratu nisu bez šanse.

Lyon je na početku drugog dijela u razmaku od samo tri minute postigao dva pogotka. Prvo je iz blizine precizan bio Tanguy Ndombele, a zatim u 49. minuti Nabil Fekir dobro je reagirao na odbijenu loptu.

15 minuta kasnije Villarreal smanjuje preko Pabla Fornalsa koji je snažnim udarcem "probio" domaćeg vratara. Za mirniji uzvrat domaćina pobrinuo se Memphis Depay još jednim dalekometnim projektilom iz svoje produkcije.

Atletico Madrid praktički je riješio pitanje prolaza visokom pobjedom u Kopenhagenu 4:1. Šime Vrsaljko odgledao je ovaj dvoboj s klupe, a upravo preko te njegove strane došao je ubačaj koji je u 15. minuti Viktor Fischer pretvorio u vodstvo domaćina.

Nastavak susreta pripao je gostima koji su postigli četiri pogotka i visoko slavili. Zabijali su redom Saul Niguez, Kevin Gameiro, Antoine Griezmann i Vitolo za miran uzvrat Madriđana.

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Crvena zvezda0:0CSKA Moskva
Astana1:3Sporting
Borussia D.3:2Atalanta
Ludogorec Razgrad0:3Milan
Marseille3:0Braga
Nice2:3Lokomotiv Moskva
Östersunds0:3Arsenal
Real Sociedad2:2Salzburg
Spartak Moskva1:3Athletic Bilbao
AEK Atena1:1Dynamo Kijev
Celtic1:0Zenit
København1:4Atlético Madrid
FCSB1:0Lazio
Lyon3:1Villarreal
Napoli1:3RB Leipzig
Partizan1:1Viktoria Plzeň

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!