Europska liga, nokaut faza, 1/16 finala - prve utakmice, 15.02.2018, 17:00 h
Astana
Astana 1:3 Sporting
Sporting

VIDEO: Sporting preokretom poništio sjajan pogodak Tomasova

Sportnet • četvrtak, 15.02.2018.
VIDEO: Sporting preokretom poništio sjajan pogodak Tomasova
Foto: EPA

Sporting je u Kazahstanu ostvario važnu pobjedu protiv domaće Astane. Iako je Astana povela sjajnim pogotkom Marina Tomasova, gosti iz Lisabona uspjeli su do kraja preokrenuti susret u svoju korist i slaviti s 3:1 i mogli bismo reći da je momčad Josipa Mišića jednom nogom u osmini finala Europske lige.

PIŠE: Stipe Dedić

Sjajna utakmica odigrana je u Astana Areni. Četiri pogotka, još dva poništena zbog zaleđa, kazneni udarac, crveni karton i pregršt prilika za pogodak s obje strane zadovoljile su i najzahtjevnije nogometne gurmane.

Astana nije mogla poželjeti bolje otvaranje utakmice. Marin Tomasov lijepo je primio fenomenalno dodavanje Bjelorusa Igora Šitova, a onda lijevom nogom lijepo pogodio za vodstvo domaćina već u sedmoj minuti. U završnici prvog poluvremena viđena su još dva pogotka, no oba su opravdano poništena zbog zaleđa. Doumbia je u 42. minuti mislio da je izjednačio na 1:1, no sudac je njegov pogodak poništio, baš kao i onaj Marina Aničića u sudačkoj nadoknadi vremena.

Sporting je u trećoj minuti nastavka ipak uspio poravnati rezultat. Logvinenko se u svom kaznenom prostoru igrao rukometa, a sudac ga je nagradio žutim kartonom i dosudio udarac s bijele točke za Sporting kojeg je u pogodak pretvorio Bruno Fernandes.

Gosti su nastavili s boljom igrom u nastavku i preko Gelsona Martinsa već u 50. minuti došli do potpunog preokreta. Jedan od najtalentiranijih portugalskih nogometaša dočekao je ubačaj i snažnim udarcem poslao loptu kroz noge Nenada Erića na vratima Astane.

Furiozni preokret Sportinga zaokružen je u 55. minuti, odnosno samo sedam minuta od pogotka za izjednačenje. Recept je bio isti kao i kod prethodnog pogotka Sportinga. Ubačaj s lijeve strane ovog je puta dočekao Doumbia i zabio za 3:1.

Da večer za Astanu bude potpuno uništena opet se pobrinuo Logvinenko. Nakon što je skrivio kazneni udarac, pola sata prije kraja utakmice ostavio je svoju momčad da se brani s desetoricom pošto je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Sporting tako nosi velikih 3:1 u Lisabon gdje će ove dvije momčadi sljedećeg četvrtka igrati uzvratnu utakmicu.

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Crvena zvezda0:0CSKA Moskva
Astana1:3Sporting
Borussia D.3:2Atalanta
Ludogorec Razgrad0:3Milan
Marseille3:0Braga
Nice2:3Lokomotiv Moskva
Östersunds0:3Arsenal
Real Sociedad2:2Salzburg
Spartak Moskva1:3Athletic Bilbao
AEK Atena1:1Dynamo Kijev
Celtic1:0Zenit
København1:4Atlético Madrid
FCSB1:0Lazio
Lyon3:1Villarreal
Napoli1:3RB Leipzig
Partizan1:1Viktoria Plzeň

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!