Košarka

Real Madrid se dugo mučio s Unicajom, Tenerife eliminirao Valenciju

Sportnet • petak, 16.02.2018.
Real Madrid se dugo mučio s Unicajom, Tenerife eliminirao Valenciju
Foto: EPA

U četvrtfinalu Kupa Španjolske, favoriti su imali težak posao. Valencia je poražena od Tenerifea sa 79:72, dok je Real tek pred sam kraj utakmice slomio Unicaju i slavio s 89:84...

PIŠE: Jan Šneler

Valencia je ušla u utakmicu kao momčad koja je favorit protiv Tenerifea, no konačni rezultat bio je daleko od očekivanog. Valencia je doduše imala vodstvo na poluvremenu, no već krajem treće dionice Tenerife preokreće rezultat. Na kraju, dodatno povećavaju prednost i odlaze u polufinale Kupa.

Kod pobjednika ponajbolji je bio Tim Abromaitis koji je postigao 15 koševa pritom dodavši četiri skoka. Za domaću Valenciju, Erick Green upisao je 14 poena.

Iako Unicaja nije bezazlena momčad, očekivalo se puno bolje izdanje madridskog Reala. Real je dobro igrao u prvoj četvrtini koju je dobio s 26:23, no u drugoj su Madriđani potpuno pali u igri. Unicaja je tri minute do poluvremena imala prednost 45:36 i jako lijepu rezultatsku zalihu. Čudesnim preokretom, ponajprije tricama Dončića i Campazza, Real vraća prednost i na poluvrijeme odlazi s vodstvom 46:45.

Iako je Unicaja propustila odličnu priliku odigravši katastrofalno kraj druge četvrtine. Realu su dopustili seriju 13:0 i sebe doveli u poziciju da ponovno moraju stjecati prednost. Nisu se dali igrači Unicaje te su dobrom igrom u nastavku došli do vodstva 66:64 pred početak posljednjih 10 minuta.

Unicaja je vodila sa 77:70 četiri minute do kraja utakmice no nije uspjela. Real je bio koncentriraniji i precizniji u posljednjim minutama utakmice te je na kraju slavio s 89:84. Campazzo je odigrao jako dobru utakmicu zabivši 18 koševa uz sedam asistencija. Kod gostiju, Suarez je dodao 17 koševa.

Kup Španjolske:
Valencia - Tenerife 72:79
Real Madrid - Unicaja 89:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!