Vodeni sportovi

Hrvatska očekivano svladala Maltu u posljednjem kolu skupine B LEN Europa Kupa

Sportnet • nedjelja, 18.02.2018.
Hrvatska očekivano svladala Maltu u posljednjem kolu skupine B LEN Europa Kupa
Foto: FaH

U posljednjem kolu grupe B LEN Europa Kupa, Hrvatska je u Splitu svladala Maltu sa 16:5 i potvrdila već raniji prolazak u sljedeću fazu natjecanja...

AUTOR: Jan Šneler

Nakon jučerašnje pobjede protiv reprezentacije Srbije s 9:7, hrvatska vaterpolo reprezentacija u rezultatski nevažnoj utakmici svladala je i slabu Maltu. Podsjećamo, Hrvatska je već ranije osigurala prolazak u Super Finale LEN Europa Kupa.

Sve je bilo riješeno već nakon prve četvrtine. Hrvatska je taj period utakmice dobila s 5:0. Posebno inspiriran bio je Luka Lončar koji je u tom dijelu utakmice postigao tri pogotka. Reprezentaciji Malte trebalo je 13 minuta da zabije prvi pogodak. Zammit je zabio za 1:8.

Hrvatska je tijekom utakmice dodatno povećala prednost tako da je u jednom trenutku imala i velikih 15:3 kada je Vrlić u posljednjoj četvrtini postigao svoj četvrti pogodak. Konačno, Camilleri je svojim trećim golom 20 sekundi do kraja, zabio peti pogodak za Maltu i postavio konačni rezultat.

U redovima Hrvatske, najbolji je bio Vrlić s četiri pogotka, Lončar je dodao tri, Fatović, Joković i Zović po dva, a Benić, Šetka i Bušlje jedan.

U Super Finalu koje je na rasporedu od 5. do 8. travnja iz skupine odlaze uz Hrvatsku, Srbija i Grčka. Iz ostalih skupina Mađarska, Francuska, Španjolska i Italija već su osigurali prolazak dalje te još samo ostaje pitanje posljednjeg putnika. U skupini C, Crna Gora ima najveće izglede za prolazak i dovoljan joj je remi u posljednjem kolu protiv Njemačke.

LEN Europa Kup, 4. kolo: Hrvatska - Malta 16:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!