Tenis

Marach i Pavić zaustavljeni, Francuzi pronašli recept za osvajače Australian Opena

Branimir Korać • nedjelja, 18.02.2018.
Marach i Pavić zaustavljeni, Francuzi pronašli recept za osvajače Australian Opena
Foto: EPA

Oliver Marach i Mate Pavić upisali su poraz u finalu turnira u Rotterdamu. Nakon dugo vremena nisu uspjeli slaviti, a zaustavili su ih sjajni Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut...

Nevjerojatnoj seriji Olivera Maracha i Mate Pavića došao je kraj. Osvajači Australian Opena upisali su prvi ovosezonski poraz i to od sjajnih Francuza Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta, jednog od najboljih parova svijeta.

Francuzi su se oporavili od razočaravajućeg poraza u drugom kolu Australian Opena gdje su ih šokirali Hans Podlipnik Castillo i Andrej Vasilevski, upisali su pobjedu u Davis Cupu, a zatim i osvojili Rotterdam.

Ovo im je bio drugi dvoboj protiv Maracha i Pavića te druga pobjeda nakon što su slavili prošle godine u Montrealu u polufinalu sa 7:5, 6:3.

U Rotterdamu su Marach i Pavić sjajno krenuli i uzeli prvi set sa 6:2, ali nakon toga došao je pad, Herbert i Mahut istom mjerom uzvratili su u drugom setu da bi nakon toga s 10:7 otišli do trofeja.

Bez obzira na prekid sjajne serije, Marach i Pavić mogu biti zadovoljan jer su nastavili kontinuitet sjajnih rezultata ulaskom u finale snažnog turnira u Nizozemskoj.

Rotterdam, finale parova:
Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Francuska/Francuska, 3) - Oliver Marach/Mate Pavićč (Austrija/Hrvatska, 2) 2:6, 6:2, 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!