Rukomet

Nexe sjajnim drugim poluvremenom do visoke pobjede protiv Finaca

Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.02.2018.
Nexe sjajnim drugim poluvremenom do visoke pobjede protiv Finaca

Rukometaši Nexea upisali su pobjedu u drugom kolu grupne faze EHF kupa. U Našicama su ugostili finskog prvaka Riihimaen Cocks i svladali ga s 31:24...

Nakon dobrog otpora pruženog Göppingenu u prvom kolu, Našičani su u svojoj dvorani tražili prvu pobjedu u grupnoj fazi EHF kupa. I upisali su je zahvaljujući sjajnom nastupu u drugom dijelu gdje su serijom 6:0 slomili otpor Finaca i došli do vrijedne pobjede.

Cocksi su tako upisali i drugi poraz, u prvom kolu na svom parketu izgubili su od Kopra koji je tako osvetio Ribnicu, slovenskog predstavnika kojeg su Cocksi izbacili na posljednjoj stepenici uoči grupne faze.

Finci su i prošle sezone dogurali do grupne faze EHF kupa, tamo su igrali s Melsungenom, Anaitasunom i Benficom te upisali svih šest poraza. Ove sezone krenuli su u istom ritmu.

U Našicama su izdržali su sredine drugog poluvremena. Tu je još bilo 20:20, ali onda Nexe radi seriju 6:0, odvaja se na 26:20 i rješava pitanje pobjednika. Inače, do tog razdoblja nijedna momčad nije imala više od dva gola prednosti. Tu prednost u početku susreta imali su samo Finci u tri navrata.

Nakon što je Nexe otišao na plus šest, bez većih problema održavao je razliku, ona je varirala između pet i sedam golova prednosti te su upisani prvi bodovi.

Najbolji kod pobjednika bili su Saša Barišić Jaman s devet golova i Marko Buvinić s osam. Kod Finaca po četiri pogotka postigli su Nico Rönnberg i Teemu Tamminen.

EHF kup, drugo kolo:
Nexe - Riihimaen Cocks 31:24

Ljestvica:
1. Göppingen 4
2. Nexe 2
3. Koper 2
4. Riihimaen Cocks 0

FOTO - Josip Ledinšćak, SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!