Tenis

Chung i Young sigurno do drugog kola, Škugor ispao iz turnira parova

Sportnet • utorak, 20.02.2018.
Chung i Young sigurno do drugog kola, Škugor ispao iz turnira parova
Foto: EPA

Prvog dana ATP turnira serije 250 u američkom Delray Beachu odigrana su tri meča. Osmi nositelj, Korejac Chung s 2:1 slavio je protiv Norrieja, Donald Young je dozvolio samo tri gema Ramanathanu, a Franko Škugor nije uspio proći prvo kolo u turniru parova.

AUTOR: Stipe Dedić

Chung i Norrie u Delray Beachu odigrali su svoj prvi međusobni susret. Nakon što je Britanac uzeo prvi set, Chung je svom protivniku do kraja meča dozvolio tek četiri gema i suvereno se s 2:1 (3-6, 6-3, 6-1) plasirao među šesnaest najboljih.

Norrie se potpuno slomio u odlučujućem setu meča. Iako je pri vodstvu 1:0 imao priliku oduzeti servis Korejcu i pobjeći mu na 2:0, već je na svom prvom sljedećem servisu pokleknuo. U naredna tri gema igrao je samo Chung. Korejac je osvojio 12 poena, nasuprot tek jednog Norrieja. Britanac je u posljednjem gemu meča još jednom izgubio servis i Chung je stigao do pobjede u njihovom prvom međusobnom susretu. Chung u drugom kolu čeka pobjednika u meču između Franka Škugora i Bublika.

U drugom pojedinačnom meču dana domaći predstavnik Donald Young za samo sedamdeset minuta razbio je Indijca Ramanathana s 2:0 (6-1, 6-2) u setovima. Young je odlično krenuo u meč. Ekspresno je došao do dva breaka u prvom setu i poveo s 4:0. Pri rezultatu 4:1 još je jednom uzeo servis 140. igrača svijeta i s laganih 6:1 za samo 31 minutu uzeo prvu dionicu.

Sličan scenarij i u drugom setu. Young je poveo s 3:0, dok s druge strane svom protivniku nije dozvoljavao niti jednu priliku za break. Konačni udarac indijskom tenisaču Young je zadao pri rezultatu 5:2 iskoristivši svoju prvu meč loptu i time je novim breakom potvrdio prolazak u drugi krug u kojem ga čeka pobjednik dvoboja Anderson - Donskoj.

Franko Škugor nije uspio proći među osam najboljih u turniru parova. Hrvatski tenisač i njegov partner Robert Lindstedt poraženi su od kanadskog para Shapovalov/Polansky s 1:2 (6-4, 3-6, 2-10).

Od samog početka meča Škugor i Lindstedt izgledali su kao bolji par. Stalno su pritiskali servis protivnika i prvi su pri vodstvu 3:2 došli do breaka. Kanađani uspijevaju uzvratiti i vratiti se u prvi set, no Škugor i Lindstedt još jednom kod 5:4 lome protivnike i uzimaju prvi set.

U drugoj su dionici oba para držala servis do 3:3, a onda Kanađani uzimaju tri gema zaredom i potpuno okreću meč u svoju korist. U super tie breaku Shapovalov i Polansky nastavili su u ritmu s kraja drugog seta i uzeli prvih pet poena odlučujuće igre. Sve što su Škugor i Lindstedt do kraja uspjeli je kod 6:2 smanjiti na četiri poena zaostatka. Kanađani do kraja uzimaju četiri poena zaredom i zasluženo slave sa 10:2.

ATP Delray Beach, prvo kolo:
Chung(8) - Norrie 3-6, 6-3, 6-1
Young - Ramanathan 6-1, 6-2

ATP Delray Beach, prvo kolo parova:
Škugor/Lindstedt - Shapovalov/Polansky 6-4, 3-6, 2-10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!