Nogomet

Juniorska nogometna Liga prvaka: Barcelona i Manchester City prvi putnici u četvrtfinale

Sportnet • srijeda, 21.02.2018.
Juniorska nogometna Liga prvaka: Barcelona i Manchester City prvi putnici u četvrtfinale
Foto: UEFA

Odigrane su prve dvije utakmice osmine finala juniorske nogometne Lige prvaka. U dvije odigrane utakmice postignuto je osam pogodaka, od toga četiri gola po utakmici. U četvrtfinale prošli su Barcelona i Manchester City.

Barcelona je na stadionu Georges-Lefevre u Saint-Germain-en-Layeu s igračem manje pobijedila Paris Saint-Germain 1:0. Pogodak za prolaz u četvrtfinale postigao je Carles Perez u 64. minuti. U 87. minuti veznjak Barcelone Monchu dobio je drugi žuti i isključujući crveni karton zbog prekršaja nad napadačem Paris Saint-Germaina Metehanom Gucluom.

Manchester City je na stadionu Mini u Manchesteru pobijedio Inter Milan nakon izvođenja kaznenih udaraca. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1. Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. U 12. minuti Xian Emmers doveo je goste u vodstvo od 0:1. U 27. minuti Lukas Nmecha je iz kaznenog udarca vratio domaćina u igru pogotkom za 1:1. Iz lutrije udaraca s bijele točke vrijedi izdvojiti sedmu seriju u kojoj je vratar domaćeg sastava Daniel Grimshaw obranio udarac braniču gostiju Davideu Bettelli.

Rezultati prve dvije utakmice osmine finala juniorske nogometne Lige prvaka:
PSG – Barcelona 0:1 (Carles Perez 64)
Manchester City – Inter Milan 1:1 (Nmecha 27 – 11m/Emmers 12; 3:2 – 11m).

Pripremio: Matej Kalem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!