Tenis

Ante Pavić u tijesnom meču poražen u drugom kolu u Meksiku

Sportnet • srijeda, 21.02.2018.
Ante Pavić u tijesnom meču poražen u drugom kolu u Meksiku
Foto: FaH

Ante Pavić nije se uspio plasirati u četvrtfinale teniskog Challengera u meksičkom Morelosu. Bolji od njega s 2:0 (6-4, 7-6(7)) bio je Amerikanac Denis Novikov. Bio je ovo drugi susret ovih dvaju tenisača, ujedno i druga pobjeda za Novikova.

AUTOR: Stipe Dedić

Nakon što je u prvom kolu s 2:0 izbacio Jana Choinskog, Ante Pavić nije to uspio ponoviti protiv trećeg nositelja turnira u Morelosu.

U početnih šest gemova prvog seta oba su tenisača čvrsto držala svoj početni udarac, a onda je Novikov uspio okrenuti 40:15 na servisu Pavića i iskoristiti svoju prvu break loptu u meču za oduzimanje servisa našem tenisaču. Amerikanac je do kraja suvereno održao stečenu prednost i sa 6:4 uzeo prvi set.

U drugom setu vidjeli smo tek jednu break priliku. Ponovno je pri rezultatu 3:3 zatitrala ruka našem Paviću, no ovog se puta uspio pribrati i spriječiti Novikova da mu još jednom oduzme servis. Oba su tenisača odlično držala servis do samog kraja, stoga je o pobjedniku drugog seta odlučivala trinaesta igra.

Tiebreak je prošao u potpuno suprotnom ritmu od ostatka meča. Pavić je odmah u prvom poenu izgubio servis, samo da bi u sljedećem to isto napravio i Novikov. Amerikanac uzima sljedeća tri poena i odlazi na 4:1, potom Pavić uzvraća s pet poena u nizu i dolazi do dvije set lopte. Novikov prvo uzima servis i smanjuje na 6:5, a onda i lomi Pavića i dolazi do potpunog poravnanja. U igri živaca bolje se na kraju snašao Amerikanac i uzeo tiebreak s 9:7.

ATP Challenger Morleos, drugo kolo:
Ante Pavić - Dennis Novikov 4-6, (7)6-7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!