Tenis

Franko Škugor dva sata stvarao probleme polufinalistu Australian Opena

Branimir Korać • petak, 23.02.2018.
Franko Škugor dva sata stvarao probleme polufinalistu Australian Opena
Foto: EPA

Franko Škugor nije uspio proći u četvrtfinale Delray Beacha, ali može biti zadovoljan svojim nastupom. Imao je teškog protivnika u Hyeonu Chungu kojeg je natjerao na puni angažman...

Polufinalist Australian Opena Hyeon Chung čekao je Franka Škugora u drugom kolu turnira u Delray Beachu, a hrvatski tenisač unatoč porazu odradio je dobar meč i pokazao da nije zalutao u osminu finala.

Servis Škugora nije najbolje služio, dosta toga morao je zaraditi kroz igru, a to je bio jači segment i Chung nije imao tako jednostavan posao kao što je očekivao. Gotovo dva sata Korejac se mučio i lomio otpor Škugora te na kraju ipak slavio sa 6:4, 7:6.

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj i Škugoru četvrti meč u Delray Beachu nakon što je uspješno odradio posao u kvalifikacijama. Sva tri meča Škugor je riješio u dva seta, no Chung je ipak bio prejak.

Korejcu je ovo prvi nastup nakon polufinala i predaje Federeru zbog problema sa žuljevima, još uvijek nije na onoj australskoj razini što su pokazali mečevi protiv Norrieja i Škugora.

Franko je imao jako dobar ulazak u meč i već u prvom gemu stigao je do breaka, ali Chung se uspio vratiti i poravnati na 2:2. Mogao je Škugor odmah do rebreaka, nije iskoristio priliku te je pao u desetom gemu kod 5:4 kada Chung dolazi do prve set lopte i odmah je koristi.

Chung je u drugom setu poveo s 4:0 te se činilo da je Škugor potpuno pao i da će brzo završiti dvoboj, ali hrvatski tenisač nije se predao, vratio se na 4:3, vratio se i nakon još jednog izgubljenog servisa kada je Chung dobio 5:3 i servis za meč, vratio se i kada je Chung imao tri meč lopte kod 5:4, ali nije se uspio nastaviti s takvom igrom i u tie-breaku.

U 13. igri Škugor je poveo s 4:2, no nakon toga Chung veže pet poena i odlazi do pobjede. U četvrtfinalu Korejca očekuje dvoboj protiv Francisa Tiafoea koji je svladao Juana Martina Del Potra.

ATP Delray Beach, drugo kolo:
Hyeon Chung (Južna Koreja, 8) - Franko Škugor (Hrvatska, Q) 6:4, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!