Tenis

Thiem se kratko zadržao na terenu, oproštaj za Carrena Bustu

Branimir Korać • petak, 23.02.2018.
Thiem se kratko zadržao na terenu, oproštaj za Carrena Bustu
Foto: EPA

Poznati su četvrtfinalisti turnira u Riju, a uz Marina Čilića, ispao je i treći nositelj Pablo Carreno Busta kojeg je svladao Aljaž Bedene...

Povratnik na teniske terene Pablo Andujar samo šest gemova zadržao se u igri protiv Dominica Thiema nakon čega je predao meč. Andujar je predao zbog bolova u desnom ramenu i Thiem s minimalnim utroškom energije prolazi u četvrtfinale. Thiem će u četvrtfinalu igrati protiv Fernanda Verdasca.

"Nikada nisam igrao protiv njega na zemlji, samo na brzim podlogama. Bit će teško, vidjeli smo i u drugom kolu da je svjež i spreman. Morat ću preuzeti kontrolu jer ako mu dozvolite da diktira igru forhendom, poen je za vas praktički gotov", kaže Thiem.

Gotovo dva i pol sata trajala je bitka između Fabija Fogninija i Tennysa Sandgrena, a Talijan je na kraju izborio četvrtfinale uz spašenu meč loptu u tie-breaku trećeg seta. Sandgren nakon četvrtfinala Australian Opena mora potvrditi kako to nije bio izolirani slučaj i da ima kvalitetu, a u ovom meču bio je blizu pobjede protiv igrača koji definitivno posjeduje kvalitetu. Ipak Fognini se izvukao i s 8:6 u tie-breaku prošao dalje.

Treći nositelj Pablo Carreno Busta u Melbourneu je došao do osmine finala gdje ga je zaustavio Marin Čilić, ali nakon toga ne igra dobro. U Riju je napokon došao do pobjede, svladao je Marca Cecchinata u prvom kolu, Talijana koji uglavnom nastupa na Challengerima, no kada je došao ozbiljniji protivnik, Carreno Busta je izgubio. Svladao ga je Aljaž Bedene koji je igrao dobro i prošlog tjedna u Buenos Airesu gdje je poražen tek u finalu.

"Nikada nije lako igrati protiv nekog tko vas je svladao u svih sedam dosadašnjih dvoboja, ali sada igram bolje i smatram da mogu svladati Fogninija", tvrdi Bedene.

Argentinski zemljaš Nicolas Kicker uzeo je prvi set Fernandu Verdascu, ali nakon toga potpuno je pao. Još se držao na startu drugog seta kada je poveo s 2:1, ali narednih 11 gemova otišlo je na stranu Španjolca koji bilježi ipak očekivanu pobjedu.

Dugo se s formom mučio Pablo Cuevas, ali u posljednje vrijeme Urugvajac izgleda bolje i igra sigurnije. Ovdje je dogurao do četvrtfinala glatkom pobjedom protiv Gastaa Eliasa. Portugalac je bio ravnopravan protivnik u prvom setu, međutim u drugom je Cuevas zaigrao bolje i sa 6:1 prošao dalje.

ATP Rio, drugo kolo:
Dominic Thiem (Austrija, 2) - Pablo Andujar (Španjolska) 4:2 predaja Andujara
Fabio Fognini (Italija, 5) - Tennys Sandgren (SAD) 4:6, 6:4, 7:6(6)
Aljaž Bedene (Slovenija) - Pablo Carreno Busta (Španjolska, 3) 6:2, 5:7, 6:2
Fernando Verdasco (Španjolska, 8) - Nicolas Kicker (Argentina) 6:7(3), 6:2, 6:0
Pablo Cuevas (Urugvaj, 7) - Gastao Elias (Portugal) 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!