Tenis

Kasatkina i Svitolina u borbi za naslov u Dubaiju

Petar Jenjić • petak, 23.02.2018.
Kasatkina i Svitolina u borbi za naslov u Dubaiju
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni mečevi na WTA turniru u Dubaiju, a kao pobjednice su izašle Darija Kasatkina, koja je spasila tri meč lopte protiv Garbine Muguruze, i Elina Svitolina koja brani naslov iz prošle sezone...

Daria Kasatkina još jednom je ovaj tjedan spašavala meč lopte i uspjela doći do pobjede. Ruska tenisačica stigla je do prve pobjede protiv Garbine Muguruze, u trećem međusobnom dvoboju, u meču koji je trajao dva sata i 35 minuta.

Muguruza je imala sve u svojim rukama, no nije uspjela doći do pobjede. Dobila je prvi set sa 6:3, a u drugom dva puta imala po break prednosti. Ipak, Kasatkina uspijeva izboriti 13. igru gdje spašava tri meč lopte i dobiva set sa 13:11. Odlučujući set potpuno je otišao na stranu Ruskinje koja je izgubila tek jedan gem.

Braniteljica naslova i prva nositeljica Elina Svitolina u svom je polufinalnom meču bila bolja od Angelique Kerber s dva puta po 6:3, u dvoboju koji je trajao sat i pol. Za četvrtu igračicu svijeta bila je ovo peta pobjeda protiv Njemice u isto toliko mečeva.

"Sretna sam zbog pobjede u dva seta jer smo znale imati velike bitke ranije. Fizički, bilo je jako teško, ali zadovoljna sam vlastitom igrom u ključnim trenucima", kazala je Svitolina koja je u drugom setu imala break zaostatka (2:1), no s četiri uzastopna gema osigurala je pobjedu.

WTA Dubai, polufinale:
Daria Kasatkina - Gabrine Muguruza 3:6, 7:6 (11), 6:1
Elina Svitolina - Angelique Kerber 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!