Tenis

Mlada Slovakinja glatko svladala Petru Martić u četvrtfinalu turnira u Budimpešti

Branimir Korać • petak, 23.02.2018.
Mlada Slovakinja glatko svladala Petru Martić u četvrtfinalu turnira u Budimpešti
Foto: EPA

19-godišnja Slovakinja Viktoria Kužmova lakoćom je stigla do pobjede protiv Petre Martić u četvrtfinalu turnira u Budimpešti. Martić nije imala rješenje za odličnu Slovakinju i poražena je sa 6:4, 6:2...

Prije dvije godine igrala je finale juniorskog US Opena i izgubila od Kayle Day, a danas se probija na WTA Touru te pobjeđuje one iskusnije igračice. Viktoria Kužmova igračica je koja dolazi, a osjetila je to i Petra Martić koja je glatko poražena u četvrtfinalu Budimpešte.

Kužmova je u Budimpešti nanizala tri igračice koje su već dugo na WTA Touru, prvo je svladala Soranu Cirsteu, zatim Sabine Lisicki i sada Petru Martić, a nije niti trebala biti u glavnom ždrijebu. Naime uskočila je kao lucky loser i to nakon poraza u kvalifikacijama protiv Ysaline Bonaventure koja je eliminirala kasnije Donnu Vekić.

Martić u ovom meču nije briljirala, imala je dosta prilika za break, njih čak sedam, ali nije iskoristila niti jednu dok je u Slovakinja svoje šanse znala iskoristiti.

Kako je krenulo, činilo se da bi Martić mogla odvesti meč na svoju stranu. Naime već u trećem gemu opasno je pritisnula servis Kužmove i u tom gemu propustila čak šest break lopti. Još jednu je propustila u petom gemu i nakon toga Slovakinja je jednostavno bila bolja. Prvi set uzela je breakom kod 5:4, nastavila je u istom ritmu i u drugom setu gdje kod 2:1 ponovno dolazi do prednosti.

Na servisu za ostanak u meču Martić je imala 40:0, ali nakon toga u kombinaciji njezinih promašaja i odličnog reterna Kužmove, ponovno je izgubila servis i upisala poraz.

Kužmova će u polufinalu igrati protiv bolje iz meča između Shuai Zhang i Alison van Uytvanck.

Budimpešta, četvrtfinale:
Viktoria Kužmova (Slovačka, LL) - Petra Martić (Hrvatska) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!