Tenis

Cibulkova u dva seta do polufinala, poraz druge nositeljice

Petar Jenjić • petak, 23.02.2018.
Cibulkova u dva seta do polufinala, poraz druge nositeljice
Foto: EPA

Prva nositeljica Dominika Cibulkova nije imala prevelikih problema u četvrtfinalu WTA turnira u Budimpešti, Slovakinja je bila bolja od švedske predstavnice Johanne Larson. Za razliku od Cibulkove, u polufinale nije uspjela proći druga nositeljica Shuai Zhang koja je glatko poražena od Alison Van Uytvanck...

Slovačka tenisačica Dominika Cibulkova u dva je seta svladala Šveđanku Johannu Larsson sa 6:3, 6:2. Zanimljivo, bio je ovo njihov peti međusobni dvoboj i peta pobjeda Cibulkove koja je u svakom prethodnom dvoboju imala set zaostatka.

Danas je Slovakinja igrala jako dobro od početka do kraja i nijednom se nije našla u zaostatku. Nakon dobitka prvog seta Cibulkova odmah na otvaranju drugog dolazi do breaka. Larsson uzvraća na isti način, no njena protivnica nije gubila previše vremena, odmah u sljedećem gemu oduzima Šveđanki servis i zadržava prednost do kraja.

Do polufinala Budimpešte stigla je i Mona Barthel koja je u dva seta bila bolja od belgijske tenisačice Ysaline Bonaventure. Njemica je odlično odigrala prvi set, dobivši prvih pet gemova. Bonaventura vraća jedan break zaostatka, no više od toga nije išlo. U trećem gemu drugog seta Barthel oduzima protivnici servis i čuva prednost do kraja.

Turnir je u četvrtfinalu morala napustiti Shuai Zhang koja je poražena od Belgijke Alison Van Uytvanck sa 6:2, 6:4 nakon sat i 11 minuta provedenih na terenu. Osim početnog zaostatka 1:0 Van Uytvanck do kraja meča nije ispuštala prednost. Dva breaka u prvom i jedan oduzet servis u drugom setu bili su i više nego dovoljni za pobjedu 80. igračice svijeta.

WTA Budimpešta, četvrtfinale:
Dominika Cibulkova - Johanna Larsson 6:3, 6:2
Mona Barthel - Ysaline Bonaventura 6:3, 6:4
Alison Van Uytvanck - Shuai Zhang 6:2, 6:4

WTA Budimpešta, polufinale:
Dominika Cibulkova - Mona Barthel
Alison Van Uytvanck - Viktoria Kužmova

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!