Košarka

Novi Zeland pobjedom u Južnoj Koreji ostavio Kinu iza sebe, Jordan maksimalan i nakon četiri utakmice

Sportnet • ponedjeljak, 26.02.2018.
Novi Zeland pobjedom u Južnoj Koreji ostavio Kinu iza sebe, Jordan maksimalan i nakon četiri utakmice
Foto: EPA

Danas su odigrani posljednji susreti četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo u azijskoj diviziji, odnosno susreti četvrtog kola u skupinama A i C. Novi Zeland je u Seoulu s 93:84 bio boji od Koreje, Kina i Libanon visokim su pobjedama apsolvirali gostovanja u Hong Kongu, odnosno Indiji, dok je u posljednjoj utakmici današnjeg programa Jordan bio uvjerljiv protiv Sirije.

AUTOR: Stipe Dedić

Nakon što su u petak iznenadili pobjedom u Kini, popularni Tall Blacksi danas su se osvetili Južnoj Koreji za poraz koji im je nanijela na početku kvalifikacija. U vrlo zanimljivom dvoboju u skupini A gosti su na kraju slavili s 93:84, a najzaslužniji za pobjedu Novog Zelanda bio Corey Webster s 30 poena i šest asistencija.

Novi Zeland je u drugoj četvrtini za domaćinima zaostajao 10 poena, no uspjeli su do kraja poluvremena okrenuti rezultat i na odmor otići s dva poena prednosti. Ključnom se za slavlje Tall Blacksa pokazala treća dionica, koju su dobili s 23:13. Do kraja su gosti uspješno odbijali svaki pokušaj domaćina da utakmicu učini neizvjesnom i zasluženo slavili s 93:84. Bila je ovo prva pobjeda Novog Zelanda nad Južnom Korejom u četiri utakmice, a što je još i važnije, slavili su s devet razlike i tako poništili 80:86 poraz od Koreje na startu kvalifikacija. Novi Zeland sada je prvi u skupini A s tri pobjede i jednim porazom. Isti omjer ima i Kina, no Novi Zeland ima pobjedu u međusobnoj utakmici.

U drugoj utakmici skupine A Kina je s 111:58 slavila kod kuće protiv Hong Konga i tako došla do treće pobjede u skupini. Domaćini su od samog početka odlučili pokazati tko je favorit u susretu i otvorili serijom 12:0, a do kraja četvrtine su svoju prednost podigli na osamnaest poena. Ostatak utakmice bio je tek odrađivanje posla protiv neusporedivo slabijeg protivnika. Najefikasniji u redovima domaćih bio je Ailun Guo s 15 poena, dok je Yi Jianlian dodao 11. Duncan Overbeck ubacio je za Hong Kong 16 poena i uhvatio osam skokova.

U skupini C vidjeli smo dvije visoke pobjede Libanona i Jordana. Libanon je kod kuće s 90:50 slavio protiv Indije i došao do treće pobjede u četiri utakmice, dok su gosti upisali svoj četvrti poraz. Nakon prve četvrtine bilo je 22:16 za Libanon, a onda su u drugoj dionici domaćini ubacili u višu brzinu i pregazili goste s 25:9. Domaćini se do kraja nisu osvrtali i došli su do visoke pobjede vrijedne drugog mjesta na tablici. Ater Majok zabio je 17 poena i uhvatio 10 skokova za domaćine, dok su Amir Saoud i Bassel Bawji dodali po 16 poena. Joginder Singh s 14 poena bio je najefikasniji u redovima gostiju.

Jordan je s 87:62 protiv Sirije došao i do četvrte pobjede u isto toliko utakmica, te i dalje drži prvo mjesto u skupini C. Domaćini su u tijesnoj prvoj četvrtini bili bolji s 16:12, ali su već u sljedećoj zaigrali ozbiljnije i do poluvremena se odvojili na 14 poena razlike. Pobjeda Jordana do kraja niti u jednom trenutku nije došla pod znak upitnika i domaćin je zasluženo pobijedio s 25 poena razlike. Darquavis Tucker zabio je za domaće 28 poena, dok je Alawadi dodao 20. Hawkins s 20 poena bio je najefikasniji u redovima Sirije.

KOŠARKA: Azijske kvalifikacije, 4. kolo:
Južna Koreja - Novi Zeland 84:93
Kina - Hong Kong 111:58
Libanon - Indija 90:50
Jordan - Sirija 87:62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!