Košarka

VIDEO: Dario Šarić odličan protiv Heata, ali zadnju riječ na susretu imao je Dwyane Wade

Branimir Korać • srijeda, 28.02.2018.
VIDEO: Dario Šarić odličan protiv Heata, ali zadnju riječ na susretu imao je Dwyane Wade
Foto: EPA

Philadelphia je u vrlo zanimljivom susretu upisala poraz na gostovanju kod Miami Heata uz odličan nastup Darija Šarića. Čovjek odluke bio je Dwyane Wade ubačajem u samoj završnici. U utakmici večeri Wizardsi su slavili u Milwaukeeju...

Dwyane Wade pokazao je kako je još uvijek igrač za vrhunsku razinu iako je nedugo prije utakmice slao poruke kako mu je ovo možda i posljednja sezona. Nije mogao potvrditi da će i sljedeće sezone biti na parketu, a protiv Sixersa je pokazao da bi tu i dalje trebao biti.

Odigrao je općenito vrhunsku utakmicu, a vrhunac je bila završnica gdje je šest sekundi prije kraja pogodio ključni šut za 102:101, pobjedu Heata. Nije to bio nimalo lagan ubačaj, na ruci mu je bio Ben Simmons, ali Wade je pogodio "dugačku dvicu" i donio pobjedu Miamiju.

Što se tiče Philadelphije, ništa što već nismo vidjeli. Još jednom su Sixersi imali dvoznamenkastu prednost koju su prosuli i na kraju upisali poraz. Ovo im je drugi u nizu, nakon što ih je svladao Washington, isto je učinio i Miami.

Nije pomogla niti odlična predstava Darija Šarića koji je za 36 minuta ubacio 21 poen (4/7 za dva, 3/7 za tri, 4/4 slobodna) te uhvatio sedam skokova i podijelio dvije asistencije.

Efikasniji od Šarića u gostujućem sastavu bio je samo Joel Embiid koji je ubacio 23 poena uz osam skokova, a JJ Redick dodao je 15 poena. Kod Heata Wade je ubacio 27 poena, Goran Dragić 21 poen uz šest skokova i pet asistencija dok je Hassan Whiteside završio s 15 poena i 11 skokova.

Charlotte Hornetsi nastavljaju seriju pobjeda, upisali su petu u nizu, ovaj put protiv Chicago Bullsa 118:103. Dwight Howard u prvoj četvrtini osjetio je problem s rebrom, nije igrao do kraja prvog poluvremena, ali vratio se u velikom stiglu u nastavku i poveo Hornetse do pobjede.

Najefikasniji kod Hornetsa bio je Kemba Walker s 31 poenom čemu je dodao pet asistencija, Howard je završio s 24 poena, šest skokova i pet blokada, a Nicolas Batum deset poena uz sedam skokova i 12 blokada. Kod poraženih Zach LaVine ubacio je 21 poen, Denzel Valentine 14 poena uz šest skokova, a Bobby Portis 12 poena uz deset skokova.

Portland već tradicionalno najbolje igra nakon All-Star pauze pa je tako i sada. Ovaj put ugostio je Sacramento Kingse i svladao ih sa 116:99 čime je stigao do četvrte uzastopne pobjede. Ova pobjeda dovela ga je na petu poziciju na Zapadu sa samo pobjedom manje od četvrtoplasiranog San Antonija.

U odličnoj formi je Damian Lillard koji je susret završio s 26 poena i 12 asistencija, Shabazz Napier s klupe je ubacio 20 poena, a Ed Davis uhvatio je 12 skokova. Kod Kingsa Zach Randolph ubacio je 20 poena, a Willie Cauley-Stein 17 poena uz deset skokova.

Washington Wizardsi i dalje igraju bez Johna Walla, ali ne smeta. Uzeli su veliku pobjedu na teškom gostovanju kod Bucksa koji su svladani sa 107:104. "Velike momčadi pobjeđuju i van svoje dvorane, nećete biti uspješni ako ne pobjeđujete velike protivnike u gostima", poručio je nakon utakmice Bradley Beal.

Imali su Wizardsi visoku prednost od rane faze utakmice, ali Bucksi su se uspjeli vratiti, no ne i slaviti. Beal je bio prvo ime gostiju s 21 poenom, osam asistencija i sedam skokova, a Otto Porter dodao je 17 poena i sedam skokova. Kod poraženih Giannis Antetokounmpo ubacio je 23 poena uz 13 skokova, osam asistencija i pet blokada dok je Jabari Parker pratio s 19 poena i pet skokova.

Clippersi su bili u problemima u gostima kod Nuggetsa, gubili su 19 razlike, ali su uspjeli doći do preokreta i pobjede 122:120. Gosti su imali veću širinu, u drugom poluvremenu njihova klupa ubacila je čak 54 poena, a domaća samo četiri.

Upravo oni s klupe bili su i najučinkovitiji, Lou Williams ubacio je 25 poena uz šest asistencija i pet skokova, a Boban Marjanović dodao je 18 poena i šest skokova. Kod domaćina Gary Harris završio je na 23 poena, a Will Barton 19 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Cleveland Cavaliersi upisali su pobjedu protiv Brooklyn Netsa, ali bilo je to daleko od laganog. Mučili su se Cavsi protiv skromnih Netsa, a ponovno je sve napravljeno na krilima LeBrona Jamesa koji je 11. asistencijom na susretu probio učinak od 30 tisuća poena, te po osam tisuća skokova i asistencija kao prvi u povijesti.

James je susret završio s 31 poenom, 12 skokova i 11 asistencija, George Hill dodao je 26 poena i pet asistencija, a Tristan Thompson 13 skokova. Ante Žižić nije ulazio u igru. Kod poraženih D'Angelo Russell završio je s 25 poena, šest asistencija i pet skokova, Caris LeVert dodao je 18 poena, a Spencer Dinwiddie 11 poena i 11 asistencija.

NBA:
Miami Heat - Philadelphia 76ers 102:101
Charlotte Hornets - Chicago Bulls 118:103
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 116:99
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 104:107
Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 120:122
Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 129:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!