Zimski sportovi

Marcel Hirscher slavio u Kranjskoj Gori i osvojio Mali kristalni globus u veleslalomu

Sportnet • subota, 03.03.2018.
Marcel Hirscher slavio u Kranjskoj Gori i osvojio Mali kristalni globus u veleslalomu
Foto: EPA

Iako je na rasporedu još jedna vožnja veleslaloma, 17. ožujka u švedskom Areu, Marcel Hirscher već je osigurao naslov ukupnog pobjednika u veleslalomu ove sezone...

AUTOR: Jan Šneler

Fantastični rezultati najboljeg skijaša na svijetu, Marcela Hirschera nastavljaju se i dalje. Iako još treba potvrditi prvo mjesto u slalomu i ukupnom poretku, u što teško da itko sumnja, Austrijanac je danas u Kranjskoj Gori potvrdio Mali kristalni globus u veleslalomu.

Nakon prve vožnje Hirscher je bio prvi s čak 73 stotinke prednosti ispred koga drugoga nego njegovog vjernog pratitelja ove sezone, Norvežanina Henrika Kristoffersena. Trećeplasirani je bio domaći skijaš Žan Kranjec sa sekundom i 41 stotinki zaostatka. Koliko je dobro Hirscher odvozio govori i činjenica da je deseti u poretku nakon prve vožnje, Justin Murisier zaostajao čak tri sekunde i 14 stotinki.

Što se tiče hrvatskih predstavnika, Elias Kolega nije uspješno završio prvu vožnju, dok je Filip Zubčić završio na 26. mjestu s četiri sekunde i 29 stotinki zaostatka.

U drugoj vožnji Hirscher je još više dominirao te nakon najbolje prve upisao i najbolju drugu vožnju. Ostavio je Kristoffersena na čak sekundu i 66 stotinki zaostatka, a treće mjesto upisao je francuski skijaš Alexis Pinturault. Iako nije vozio odlično, Zubčić je zadržao poziciju iz prve vožnje te je završio kao 26. sa šest sekundi i 76 stotinki zaostatka.

Kranjska Gora, veleslalom (m):
1. Marcel Hirscher (AUT) 2:20.76
2. Henrik Kristoffersen (NOR) +1.66
3. Alexis Pinturault (FRA) +2.51
4. Leif Kristian Nestvold-Haugen (NOR) +2.78
5. Zan Kranjec (SLO) +3.44
...
26. Filip Zubčić (HRV) +6.76
Elias Kolega (HRV) nije završio prvu vožnju

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!