Ostali sportovi

Andrea Ivančević i Ivana Lončarek bez prolaza u finale utrke na 60 s preponama

Branimir Korać • subota, 03.03.2018.
Andrea Ivančević i Ivana Lončarek bez prolaza u finale utrke na 60 s preponama
Foto: EPA

Jedine hrvatske predstavnice na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, Andrea Ivančević i Ivana Lončarek, nisu uspjele proći u finale utrke na 60 metara s preponama. Ivančević je bila bliže, zakasnila je 16 stotinki...

Hrvatska atletika na ovogodišnjem Svjetskom dvoranskom prvenstvu imala je samo dvije predstavnice, silom prilika brojka nije bila veća, a na kraju ostat će bez ijednog finala. Andrea Ivančević i Ivana Lončarek bile su jedine predstavnice, Ivančević je istrčala i svoju najbolju ovosezonsku utrku, no nije bilo dovoljno za finale.

Da bi ušla u nedjeljnu borbu za odličja, morala je trčati ispod osam sekundi, međutim nije išlo, morala se zadovoljiti 11. mjestom na svijetu s istrčanih 8.07. Za Ivančević je to dobar rezultat, ove sezone nije tako brzo trčala, a za finale morala je istrčati utrku života, 7.91 koliko iznosi i njezin osobni rekord.

Ivana Lončarek pak ima rezultat karijere na 8.06, ovosezonski najbolji rezultat 8.14, a u polufinalu je istrčala 8.21 i tako zauzela 20. mjesto. S rezultatom na razini najboljeg ovosezonskog, završila bi na 16. mjestu, još uvijek daleko od finala.

Inače, najbrža je bila Amerikanka Kendra Harrison s odličnih 7.79 čime je samo potvrdila status prvog favorita za zlato. Najveća konkurentica u finalu bit će joj sunarodnjakinja Christina Manning koja je bila četiri stotinke sporija.

Treba istaknuti i nacionalne rekorde trećeplasirane Nizozemke Nadine Visser koja je istrčala 7.83 te sedmoplasirane Devynne Charlton s Bahama koja je istrčala 7.89.

60 metara s preponama, polufinale:
1. Kendra Harrison (SAD) 7.79
2. Christina Manning (SAD) 7.83
3. Nadine Visser (Nizozemska) 7.83
4. Sharika Nelvis (SAD) 7.86
5. Cindy Roleder (Njemačka) 7.86
6. Isabelle Pedersen (Norveška) 7.86
7. Devynne Charlton (Bahami) 7.89
8. Oluwatobiloba Amusan (Nigerija) 7.91
11. Andrea Ivančević (Hrvatska) 8.07
20. Ivana Lončarek (Hrvatska) 8.21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!