Košarka

VIDEO: Šarić još jednom prvo ime Sixersa, Curry ozlijeđen u prvim minutama, Warriorsi ipak svladali Spurse

Branimir Korać • petak, 09.03.2018.
VIDEO: Šarić još jednom prvo ime Sixersa, Curry ozlijeđen u prvim minutama, Warriorsi ipak svladali Spurse
Foto: EPA

Dario Šarić nastavlja sa sjajnim igrama u dresu Philadelphije koju je predvodio i noćas, ali ovaj put njegova momčad upisala je poraz. U utakmici večeri Golden State Warriorsi svladali su San Antonio Spurse, no zbog ozljede ostali bez Stephena Curryja...

Philadelphia nije uspjela slaviti u gostima kod Miamija unatoč odličnom nastupu Darija Šarića. Hrvatski reprezentativac bio je najbolji pojedinac gostiju, prvi strijelac i prvi skakač, ali Sixersi nisu izdržali i Heat je u zadnjoj dionici stekao prednost koju je zadržao do kraja susreta.

Inače susret se iščekivao zbog dvoboja Hassana Whitesidea i Joela Embiida koji su započeli s trash talkom na Twitteru, a nastavili rivalstvom na terenu. Whiteside je bio uspješniji, a Embiid ga je nakon susreta optužio za prljavu igru.

"Pokušao me udariti u leđa što je prljavo jer se zna da imam problema s njima. Neću mu to zaboraviti, ali udara prilično mekano pa nisam posebno osjetio udarce. Međutim sama činjenica da je to pokušavao napraviti je prilično ružna", kaže Embiid.

Šarić je na parketu proveo 31 minutu i ubacio 20 poena (1/3 za dva, 4/7 za tri, 6/7 slobodna) te uhvatio deset skokova dok je JJ Redick dodao 18 poena i pet asistencija. Podbacio je Robert Covington koji je šutirao iz igre 0/10 i ostao na jedan promašaj do dosega koji je u zadnjih 50 godina u Philadelphiji uspio samo njemu i Evanu Turneru (0/11).

U redovima Miamija Hassan Whiteside ubacio je 26 poena i uhvatio osam skokova dok je Dwyane Wade dodao 16 poena i šest skokova.

Phoenix Sunsi teško su stradali u gostima kod Oklahoma City Thundera. Domaćin je uzeo visoku pobjedu 115:87 čime je Phoenix poražen četvrti put zaredom i to vrlo uvjerljivo protiv momčadi koja se bori za što bolju poziciju uoči doigravanja.

Russell Westbrook uzeo je stvari u svoje ruke i predvodio Thunder do pobjede još jednom potvrdivši kako je on ključni igrač ove momčadi. Napadački su domaćini izgledali odlično, ali jednako tako dobar posao odradili su i u obrani gdje su limitirali Sunse na samo 34 posto šuta iz igre te 24 posto za tricu.

Svi starteri Thundera bili su dvoznamenkasti, a posebno su se istaknuli Westbrook s 27 poena, osam skokova i devet asistencija, Paul George s 21 poenom te Steven Adams sa 16 poena i 12 skokova.

Kod Sunsa, koji i dalje čekaju na prvu pobjedu u travnju, Devin Booker ubacio je 30 poena uz šest skokova, a Tyson Chandler deset poena uz pet skokova. Dragan Bender za 32 minute upisao je tri poena (1/3 za tri, 0/1 za dva) te uhvatio tri skoka.

Brooklyn Netsi slavili su u gostima kod Charlotte Hornetsa sa 125:111 na krilima raspoloženog Allena Crabbea. Crabbe je ubacio šest trica i nedostaje mu još samo deset kako bi popravio klupski rekord Derona Williamsa postavljen 2013. godine, a riječ je o 159 ubačaja u sezoni.

Crabbe je susret završio s 29 poena i osam skokova, Caris LeVert dodao je 22 poena i osam asistencija dok je Rondae Hollis-Jefferson ubacio 18 poena uz 12 skokova. Kod poraženih Kemba Walker ubacio je 21 poen uz šest asistencija, a Dwight Howard 19 poena uz sedam skokova.

Nemanja Bjelica odigrao je utakmicu karijere, ali Minnesota je bez obzira na to poražena na svom parketu od Boston Celticsa 117:109. Kyrie Irving propustio je prošlu utakmicu u kojoj su Celticsi svladali Bullse, no noćas se vratio i predvodio Boston do pobjede.

Kyrie je upisao 23 poena, sedam skokova i osam asistencija, a Al Horford dodao je 20 poena, osam skokova i šest asistencija. Na drugoj strani Bjelica je ubacio 30 poena i uhvatio 12 skokova, Taj Gibson 18 poena, a Karl-Anthony Towns 15 poena uz 11 skokova.

Golden State Warriorsi odmah na početku susreta ostali su bez Stephena Curryja, no to nije utjecalo na pobjedu protiv Spursa. Curry je već nakon dvije minute zaradio ozljedu nožnog zgloba, ali prema prvim informacijama neće dugo pauzirati i već sljedeći tjedan trebao bi biti u akciji.

Spursi su se dobro držali i bili u igri do samog kraja susreta, ali Kevin Durant i Draymond Green pobrinuli su se za domaću pobjedu. Na kraju je Bryn Forbes šutirao tricu za poravnanje, ali nije pogodio i domaćin je slavio.

Durant je ubacio 37 poena i uhvatio 11 skokova, po 13 poena dodali su Javale McGee (sedam skokova) i Klay Thompson (šest asistencija), a Green je upisao 11 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Kod Spursa LaMarcus Aldridge ubacio je 30 poena i uhvatio 17 skokova, Dejounte Murray 14 poena uz pet skokova i šest asistencija dok je Kyle Anderson završio s 12 poena, 11 skokova i pet osvojenih lopti.

NBA:
Miami Heat - Philadelphia 76ers 108:99
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 115:87
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 111:125
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 109:117
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 110:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!