Zimski sportovi

Odluka u Areu: Feuz i Svindal u borbi za Mali kristalni globus u spustu

Sportnet • subota, 10.03.2018.
Odluka u Areu: Feuz i Svindal u borbi za Mali kristalni globus u spustu
Foto: EPA

Nakon pretposljednje utrke spusta u norveškom Kvitfjellu, borba za najboljeg spustaša ove sezone se nastavlja. Odluka će biti donesena u posljednjoj utrci na finalu Svjetskog kupa u švedskom Areu...

AUTOR: Jan Šneler

Prije početka utrke, Švicarac Beut Feuz bio je vodeći spustaš s 40 bodova više od drugoplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala. Nakon današnje utrke ta je prednost nešto veća ali opet nedovoljno da bi se moglo proglasiti osvajača Malog kristalnog globusa.

Mladi, 24-godišnji njemački skijaš, Thomas Dressen pobjednik je današnje utrke. On je ponovio uspjeh iz Kitzbühela ove sezone te tako ostvario drugu pobjedu u svojoj karijeri. Bio je za osam stotinki bolji od drugoplasiranog Feuza. Na treće mjesto smjestio se Svindal koji je zaostao za njemačkim skijašem svega 17 stotinki.

Među najboljom petoricom još su se smjestili Kjetil Jansrud koji je završio na četvrtom mjestu te petoplasirani Christof Innerhofer. Hrvatska na današnjoj utrci nije imala svog predstavnika.

Posljednja utrka spusta ove sezone vozi se za četiri dana. Trenutno Feuz ima prednost od 60 bodova ispred Svindala što znači da će Norvežanin imati težak posao da prestigne Švicarac. Ako Feuz ostvari 6. mjesto ili bolji rezultat, on će osvojiti Mali kristalni globus u spustu. Ujedno to bi mu bio prvi naslov pobjednika discipline u karijeri.

Kvitfjell, spust (m):
1. Thomas Dressen (NJE) 1:49.17
2. Beat Feuz (ŠVI) +0.08
3. Aksel Lund Svindal (NOR) +0.17
4. Kjetil Jansrud (NOR) +0.27
5. Christof Innerhofer (ITA) +0.32
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!