Zimski sportovi

Mikaela Shiffrin slavila u slalomu u Ofterschwangu i osvojila Mali kristalni globus

Sportnet • subota, 10.03.2018.
Mikaela Shiffrin slavila u slalomu u Ofterschwangu i osvojila Mali kristalni globus
Foto: EPA

Nakon što je jučer matematički osigurala osvajanje još jednog Velikog kristalnog globusa, Mikaela Shiffrin je današnjom pobjedom u slalomu potvrdila i osvajanje naslova u slalomu...

AUTOR: Jan Šneler

Nastavlja se berba naslova za Mikaelu Shiffrin. Sjajna Amerikanka ove godine slavila je u šest slalomskih utrka i tako potpuno potukla konkurenciju. Slavljem u njemačkom Ofterschwangu došla je do petog Malog kristalnog globusa u slalomu. Nevjerojatan podatak kada se zna kako Shiffrin ima tek 22 godine.

Prvu vožnju standardno je najbolje odradila upravo američka skijašica. Za 30 stotinki bila je bolja od drugoplasirane Katharine Gallhuber. Na treće mjesto u prvoj utrci smjestila se Bernadette Schild s 39 stotinki zaostatka. Mlada Petra Vlhova koja je pratila Shiffrin u borbi za naslov najbolje slalomašice nije najbolje odradila prvu vožnju te je zauzela šesto mjesto sa 65 stotinki zaostatka.

U drugoj vožnji teško su pogriješila obje Austrijanke i tako izgubile šansu za postolje. Gallhuber je završila utrku na petom mjestu, dok je Schild bila mjesto iza. Na postolje su se uz prvu Shiffrin smjestile kao druga Wendy Holdener te kao treća Frida Hansdotter. Četvrta je bila Vlhova koja je tako malo popravila dojam iz prve vožnje.

Kao i u većini utrka Svjetskog kupa ovih dana, niti danas Hrvatska nije imala predstavnicu na startu.

Ofterschwang, slalom (ž):
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:49.10
2. Wendy Holdener (ŠVI) +0.09
3. Frida Hansdotter (ŠVE) +0.72
4. Petra Vlhova (SVK) +0.87
5. Katharina Gallhuber (AUT) +0.95
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!