Zimski sportovi

Sjajan nastup Medvjeda za 2-0 u seriji protiv Linza

Branimir Korać • nedjelja, 11.03.2018.
Sjajan nastup Medvjeda za 2-0 u seriji protiv Linza
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka podigli su formu u najboljem trenutku i napravili su novi korak prema izbacivanju Linza iz doigravanja. Nakon pobjede u Linzu, slavili su i u Ledenoj te vode s 2-0 u seriji...

Linz je izabrao Medveščak u polufinalu doigravanja, a da mogu Austrijanci ponovno birati, pitanje je bi li napravili isto. Medvjedi su ih prvo svladali neposredno prije "drafta" u posljednjem susretu sezone, a zatim su bili bolji, također u Linzu, i u prvom susretu doigravanja. Da ta pobjeda nije bila slučajna, pokazali su i u drugom susretu u Ledenoj.

Protivnik koji im je ove sezone postigao u jednom susretu osam pogodaka i koji se pokazao kao iznimno neugodan, u ovom doigravanju ipak ničim ne pokazuje da je bolji od hrvatskog predstavnika. Posebno dobro Medveščak je odigrao ovu drugu utakmicu u Zagrebu koju je dobio s visokih 6:2.

Bila je to posve otvorena utakmica s obje strane, pregršt prilika pred oba gola, ali u cijeloj priči bolje su se snašli Medvjedi koji su imali puno bolju realizaciju, ali i raspoloženijeg vratara u Kevinu Carru koji je obranio 36 pokušaja gostiju.

Iako je u ovom susretu viđeno ukupno osam pogodaka, prvi je pao tek u drugoj trećini. Nakon prvih 20 minuta na semaforu je stajalo 0:0, a onda je Medveščak u tri furiozne minute stigao do visoke prednosti 3:0.

Mrežu gostiju načeo je Tyler Morley pogotkom s igračem više nakon isključenja Marija Altmanna, a uzdrmane goste ubrzo su torpedirali i Marko Poyhonen i Anton Ranov.

Vrlo brzo Linz je odgovorio s dva pogotka za smanjenje zaostatka, Sebastien Piche i Brian Lebler s igračem više smanjili su na 3:2 i s tim rezultatom ušlo se u zadnju trećinu.

Ponovno je Medveščak na pravi način otvorio ovu dionicu, u prvih šest minuta zabio je tri pogotka za bijeg na 6:2 i rješavanje pitanja pobjednika. Sondre Olden, Nik Simšič i Tyler Morley zaključili su priču i odveli Medveščak do vodstva 2-0 u seriji.

Treća utakmica na rasporedu je za dva dana u Linzu od 19:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!