Nogomet

Amor: "Ne smijemo biti zabrinut odmah nakon ždrijeba", De Rossi: "Šteta što odmah idemo na najboljeg"

Mihaela Bradovski • petak, 16.03.2018.
Amor: "Ne smijemo biti zabrinut odmah nakon ždrijeba", De Rossi: "Šteta što odmah idemo na najboljeg"
Foto: EPA

Barcelona kao favorit u četvrtfinalu Lige prvaka igra protiv Rome i Rimljanima će trebati dvije briljantne utakmice ako misle proći dalje. Svjesni su u Rimu težine zadatka, a iz Barcelone upozoravaju kako je Roma vrlo dobra momčad...

Guillermo Amor predstavljao je Barcelonu na ždrijebu u Nyonu, a nakon što je postalo poznato kako će u četvrtfinalu igrati protiv Rome, nije izgledao pretjerano nezadovoljan.

"Ako ste zabrinuti već nakon ždrijeba, što će tek biti kako se utakmica bude približavala. Sretni smo i zadovoljni, igramo protiv Rome i morat ćemo se dobro pripremiti za te susrete."

Amor tvrdi kako mu je bilo svejedno protiv koga će igrati te da nije imao neki poseban stav oko mogućeg dvoboja s madridskim Realom. "Nikada ne možete biti sigurni je li bolje odmah se susresti ili tek u finalu. Svako kolo donosi sve kompliciranije protivnike i svakog morate respektirati."

"U dvije utakmice sve je moguće, Talijani su ozbiljan protivnik i sjajno funkcioniraju kao momčad. Možda nemaju tako jake individualce, ali jaki su kao kolektiv, međutim mi vjerujemo u svoje šanse i doma i na strani."

Amor ne skriva kako je Barcelonina želja uzeti sve.

"U prvenstvu smo na dobrom putu, u Kupu smo u finalu, a ovdje smo došli do četvrtfinala. Međutim idemo korak po korak, ne možemo već sada razmišljati o finalu."

Rimljani su svjesni kako su dobili vrlo teškog protivnika, ali neće se samo tako predati.

"U ždrijebu su ostali samo najbolji, možda bi radije htjeli nekog drugog, ali ovo je četvrtfinale Lige prvaka. Igrat ćemo protiv jedne od sedam najboljih europskih momčadi, a šteta je što nas je ždrijeb spojio baš s možda i najboljom. Dosta je priča o sreći i nesreći, imamo još dvije prvenstvene utakmice i tek nakon toga možemo početi razmišljati o Barceloni. Bit će to za nas dvije velike europske večeri, dobro ćemo se pripremiti i nikad ne reci nikad", ističe Daniele De Rossi.

De Rossi smatra kako Roma može nešto naučiti iz dvoboja Chelseaja protiv Barcelone.

"Vidjeli smo kako je Chelsea igrao protiv Barcelone, nije prošao, ali je stavljao Barcelonu u probleme. Nadam se da ćemo i mi moći napraviti isto. Igrat ćemo protiv najboljeg igrača u povijesti nogometa i niza igrača koji čine nezaboravnu nogometnu dinastiju. Promijenili su nogomet, ali svejedno bit ćemo 11 protiv 11 i učinit ćemo sve za pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!