Nogomet

Allegri: "Prošle sezone izbacili smo u četvrtfinalu Barcelonu, možda ćemo sada Real"

Mihaela Bradovski • petak, 16.03.2018.
Allegri: "Prošle sezone izbacili smo u četvrtfinalu Barcelonu, možda ćemo sada Real"
Foto: EPA

Juventus je već u četvrtfinalu dobio priliku osvetiti se Real Madridu za poraz u prošlosezonskom finalu. I jedni i drugi vide šansu za prolaz u polufinale, no bit će izuzetno teško i šanse su podjednake...

Pavel Nedved prisjeća se prošlosezonskog finala i vjeruje kako će Juventus imati više šanse kroz dvije utakmice. U prvoj neće moći računati na Mehdija Benatiju i Miralema Pjanića.

"Prošle sezone igrali smo dobro samo u prvih 45 minuta, ali u drugom dijelu Real je bio bolji, jednostavno je imao više takvih jakih utakmica u nogama. Mislim da ćemo imati više šanse kroz dvije utakmice iako smo svjesni da će biti jako teško. U prvoj utakmici neće biti Benatije i Pjanića zbog suspenzije, oni su nam vrlo važni igrači i njihovo neigranje bit će dodatna prepreka koju moramo preskočiti. Međutim, krećemo od 0:0 i jedni i drugi."

Nedved računa na nastavak odlične forme njegove momčadi, a tvrdi kako ga je Real impresionirao u dvobojima s PSG-om.

"Bio sam impresioniran njihovim nastupima protiv PSG-a, u Ligi prvaka su mirni i koncentrirani i sigurno će napraviti sve za pobjedu. Međutim u dobroj smo formi, pokazujemo to u ligi, a pokazali smo i u Londonu kada smo bili pred zidom, ali prošli smo dalje."

Massimiliano Allegri još uvijek ne razmišlja o Madriđanima, posve je fokusiran na dvoboj protiv SPAL-a.

"Utakmica protiv Reala bit će jedna od onih koje se ne propuštaju. Prošle sezone u četvrtfinalu smo eliminirali Barcelonu, možda ove sezone možemo izbaciti Madriđane. Oni su favoriti za osvajanje Lige prvaka, ali sada ne razmišljamo o njima nego o SPAL-u."

U Madridu su se nadali lakšem ždrijebu iako je teško bilo pronaći protivnika koji bi zadovoljio nečije apetite.

"Bit će vrlo teško. Juventus je u Londonu uglavnom bio u podređenom položaju, ali prošao je dalje jer ima karakter i tu hrabrost koja je potrebna. Posjeduje i pobjednički mentalitet, igrali smo s njima u finalu prošle godine i jako dobro se poznajemo. Respektiramo Juventus, znamo da ima opasnu momčad punu talentiranih igrača i morat ćemo biti na vrhuncu ako mislimo proći", kaže Emilio Butragueno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!