Zimski sportovi

Visok poraz Medvjeda u Linzu, Austrijanci poravnali na 2-2 u seriji

Branimir Korać • petak, 16.03.2018.
Visok poraz Medvjeda u Linzu, Austrijanci poravnali na 2-2 u seriji
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka još jednom su glatko izgubili od Linza koji je uspio poravnati na 2-2 u seriji. Međutim naredne dvije utakmice igraju se u Zagrebu gdje će Medveščak imati priliku osigurati polufinale doigravanja...

Nakon što je Medveščak poveo s 2-0 u seriji jednom pobjedom u Linzu i jednom u Zagrebu, serija se vratila u Austriju gdje je Linz upisao dvije uvjerljive pobjede, ali prednost je i dalje na strani Medveščaka koji sada ima dvije utakmice na svom ledu. S dvije pobjede Medveščak bi bio u polufinale, a eventualna sedma utakmica igrat će se ponovno u Linzu.

Kao i u trećoj utakmici Linz je igrao na sve ili ništa, vrlo otvoreno i efikasno dok je obrana Medveščaka imala velikih problema. Osam primljenih golova dovoljno pokazuje kako su Medvjedi odigrali u obrambenoj fazi i ova dva susreta u Linzu odradili su s mislima na dvoboje u Zagrebu. Šteta, jedna pobjeda mogla ih je dovesti na prag polufinala jer neće biti tako jednostavno dva puta u dva dana skinuti skalp Linzu bez obzira što hrvatski predstavnik igra na svom ledu.

Počelo je vrlo loše za Zagrepčane koji su već nakon tri minute igre zaostajali dva pogotka nakon što su zabijali Fabio Hofer i Joel Broda. Sredinom prve dionice Medvjedi su se uspjeli vratiti golovima Sondrea Oldena i Mikea Avianija u razmaku od 50 sekundi da bi DaSilva ubrzo vratio prednost na stranu Linza.

U drugoj dionici postignut je samo jedan pogodak, Schofield je u 32. minuti povisio na 4:2, a onda je u zadnjoj trećini uslijedio raspad. U šest minuta Medvjedi primaju četiri pogotka, Linz odlazi na 8:2 i zaključuje priču.

U završnici susreta Tomaš Netik i Harri Tikkanen samo su smanjili na konačnih 8:4.

Nakon ova dva loša izdanja serija se seli u Zagreb gdje će Medveščak u ponedjeljak i utorak ugostiti Linz te tražiti pobjede koje bi ga odvele dalje ili mu u najmanju ruku jedna od njih osigurala sedmu utakmicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!