Košarka

Larry Drew: "Žižić je iskoristio priliku, vraća nam se i Thompson, to su ugodne brige"

Branimir Korać • utorak, 20.03.2018.
Larry Drew: "Žižić je iskoristio priliku, vraća nam se i Thompson, to su ugodne brige"
Foto: EPA

Ante Žižić na pravi način iskoristio je priliku koja mu se ukazala nakon ozljeda koje su zadesile Cavse. Larry Drew, pomoćni trener Cavsa, hvali Žižića i tvrdi kako je zaslužio igrati.

Nakon što je dugo balansirao između Canton Chargea i Cleveland Cavaliersa, a kada bi i bio u Cavsima uglavnom je sjedio na klupi bez minutaže, Ante Žižić iskoristio je priliku nakon što su uslijedile ozljede u centarskoj liniji.

I u pobjedi protiv Milwaukee Bucksa Žižić je bio vrlo dobar, a hvalio ga je i pomoćni trener Larry Drew koji će neko vrijeme mijenjati Tyronna Luea dok njega neće biti uz momčad zbog zdravstvenih problema.

"Žižić je u posljednjih nekoliko tjedana pokazao da zaslužuje biti na terenu. Vraća se i Tristan i trenutno ne znam kako ćemo ih koristiti, ali to su ugodne brige kakvih dosad nismo imali. Žižić je velik i vrlo je aktivan u reketu, ide na loptu i odlično završava na obruču. To je ugodan problem koji imamo jer je pokazao u proteklim utakmicama da zaslužuje igrati i morat ćemo donijeti odluke."

Zadovoljan Žižićevim učinkom je i LeBron James, čovjek koji vuče konce u Cavsima i nosi ovu momčad.

"U ovoj ligi je sve u korištenju prilika. Igrači su se ozlijedili, dobio je priliku igrati i dobro ju je iskoristio. Dobro završava akcije u reketu, donio nam je skok u napadu, blokira šuteve što su ključne stvari."

Drew objašnjava zašto je Žižićev učinak ranije bio slabiji te je zadovoljan načinom na koji je iskoristio priliku.

"Prije mjesec dana bio je u teškoj situaciji, igrao je vrlo malo i tako je jako teško uhvatiti ritam, ali ono što smo tražili od njega kada smo ga stavljali u igru, napravio je. Sada smo bili u situaciji da smo ga trebali na terenu jer smo bili vrlo limitirani na visokim pozicijama. Igrao je i uhvatio ritam, ostali igrači su ga tražili jer znamo da je odličan finišer s obje ruke. Itekako je iskoristio pruženu priliku. Stalno govorimo onima koji manje igraju da moraju biti u svakom trenutku spremni jer nikada ne znate kada ćete baš vi dobiti priliku. Imali smo problema s ozljedama, morao je igrati i odgovorio je iznimno dobro."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!