Košarka

VIDEO: Žižić odličan i nakon povratka Lovea, Bogdanović i Šarić napadački ispod svoje razine

Branimir Korać • utorak, 20.03.2018.
VIDEO: Žižić odličan i nakon povratka Lovea, Bogdanović i Šarić napadački ispod svoje razine
Foto: EPA

Ante Žižić nastavlja s odličnim nastupima, a Cavsi su na povratku Kevina Lovea nakon ozljede upisali pobjedu protiv Bucksa. Do pobjede su došli i Dario Šarić i Bojan Bogdanović, ali nisu bili tako raspoloženi napadački...

Cleveland Cavaliersi povezali su dvije pobjede, a vrlo dobar nastup još jednom je upisao Ante Žižić. Cavsi su svladali Milwaukee Buckse nakon što su na neko vrijeme ostali bez trenera Tyronna Luea, ali im se vratio nakon ozljede Kevin Love. Uz sve to LeBron James odradio je briljantnu utakmicu i nosio Cavse do pobjede.

Žižić je još jednom odlično iskoristio ponuđenu minutažu, dobio je 17 minuta i ubacio 13 poena (4/6 za dva, 5/5 slobodna), uhvatio šest skokova od čega četiri u napadu te upisao jednu blokadu.

Općenito Cavsi su odradili odličan posao, posebno u napadu, te su na kraju zadržali prvu poziciju u diviziji ispred Indiana Pacersa.

Cavsi su tijekom susreta imali i gotovo 20 poena prednosti da bi se Milwaukee uspio vratiti u susret, smanjiti zaostatak, međutim domaćin je u završnici zadržao vodstvo i riješio pitanje pobjednika.

James je nosio Cavse s 40 poena, 12 skokova i deset asistencija, a Kevin Love u povratku na parket ubacio je 18 poena uz sedam uhvaćenih skokova. Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo ubacio je 37 poena uz 11 skokova i pet asistencija dok je Khris Middleton dodao 30 poena i pet skokova.

Dario Šarić nije briljirao u pobjedi Philadelphije protiv Charlottea, ali unatoč napadački dosta lošoj večeri, ubacio je važnu tricu za 88:83 nakon čega su se Sixersi počeli odvajati i otišli do pobjede.

Šarić je za 27 minuta provedenih na parketu ubacio tek pet poena uz šut 1/6 za dva i 1/3 za tri poena, a tome je dodao tri asistencije i samo jedan skok.

Philadelphia se tako vratila pobjedama i stigla je do treće u nizu i sve je bliže osiguravanju doigravanja. Na Istoku devetoplasirani Detroit ima omjer 31-39, osmoplasirani Bucksi su na 37-33 i bit će vrlo teško Pistonsima dostići ih u završnici sezone.

Šarić u ovom susretu nije bio na razini ranijih utakmica, ali zato su na visokoj razini bili Joel Embiid s 25 poena i 19 skokova, 21 poen uz 5/9 tricu dodao je Marco Belinelli, a Ben Simmons dodao je 11 poena, 12 skokova i 15 asistencija.

Kod Hornetsa Kemba Walker ubacio je 24 poena uz osam skokova i šest asistencija dok je Willy Hernangomez dodao 17 poena.

Niti Bojan Bogdanović nije napadački briljirao, ali i njegovi Pacersi upisali su pobjedu i to protiv Zupčevih Lakersa. Indiana je odradila vrlo dobar posao i pobjedom 110:100 došla na korak do potvrde ulaska u doigravanje dok su Lakersi na Zapadu na korak do ispadanja iz igre za doigravanje.

U posljednjih 11 utakmica Pacersi imaju sedam gostovanja i šest utakmica protiv momčadi koje su u krugu doigravanja i u tom teškom rasporedu borit će se za što bolju poziciju stoga im je svaka pobjeda izuzetno bitna.

Ovdje su zaostajali na poluvremenu, ali u drugom dijelu okrenuli su susret na svoju stranu i nakon toga otišli do pobjede.

Odlični u redovima Indiane bili su Myles Turner s 21 poenom i sedam skokova te Victor Oladipo s 20 poena. Bogdanović je za 25 minuta ubacio tek šest poena (2/4 za dva, 0/5 za tri, 2/2 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije.

Kod Lakersa Kyle Kuzma završio je s 27 poena i osam skokova, Brook Lopez s 23 poena i osam skokova, a Julius Randle s 21 poenom i devet skokova dok je Ivica Zubac odradio sedam minuta i ubacio dva poena (1/3 za dva) uz tri skoka.

Golden State Warriorsi bez svojih zvijezda poraženi su u San Antoniju s 89:75, inače im nije problem za poluvrijeme ubaciti 75 poena, ali bez Curryja, Durantam Thompsona i od druge četvrtine Greena, ovdje su toliko ubacili za 48 minuta. Briljirao je LaMarcus Aldridge s 33 poena i 12 skokova dok je 12 poena dodao Patty Mills. Kod gostiju Quinn Cook ubacio je 20 poena uz po pet skokova i asistencija.

Dramatično je bilo u Miamiju gdje je Heat tek nakon dva produžetka stigao do pobjede 149:141. Prvi produžetak Nuggetsima je donio Nikola Jokić ubačajem deset sekundi prije kraja, pobjednika nije bilo niti nakon prvog produžetka da bi se Heat u drugom ipak odvojio i slavio sa 149:141 predvođen s 31 poenom Jamesa Johnsona te 30 poena Kellyja Olynyka. Na drugoj strani Jokić je ubacio 34 poena uz 14 skokova.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 124:117
Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 108:94
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 110:100
New York Knicks - Chicago Bulls 110:92
Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 118:115
Miami Heat - Denver Nuggets 149:141 dva produžetka
Sacramento Kings - Detroit Pistons 90:106
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 89:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!