Tenis

Mektić i Peya nakon preokreta sredili Đokovića i Troickog

Sportnet • petak, 23.03.2018.
Mektić i Peya nakon preokreta sredili Đokovića i Troickog

Nikola Mektić i Austrijanac Alexander Peya izborili su u paru drugi krug na ATP turniru serije 1000 u Miamiju. Hrvatsko-austrijska kombinacija bila je bolja od srpskog para Novak Đoković i Viktor Troicki.

AUTOR: Stipe Dedić

Nikola Mektić i Alexander Peya s 2:1 (4-6, 7-5, 10-3) u setovima bili su bolji od srpskog para Novak Đoković/Viktor Troicki nakon sat i 25 minuta igre te tako u drugom kolu izborili okršaj s drugim nositeljima turnira parova, Fincem Henrijem Kontinenom i Australcem Johnom Peersom.

Mektić i Peya igraju prilično dobro na početku sezone. Već su dvaput dogurali do finala, no oba su na žalost izgubili. Čudesan je i način na koji su izgubili prvi set protiv Đokovića i Troickog. Naime, hrvatsko-austrijska kombinacija povela je u prvom setu s 4:1 oduzevši pritom servis svojim protivnicima čak dva puta.

Ipak, srpski par već je u sljedećem gemu povratio jedan izgubljeni break, a onda su u sedmom gemu Đoković i Troicki uspjeli spasiti tri break lopte i smanjiti na 4:3. Srpski par potom dolazi do još jednog breaka i poravnava na 4:4, a potom, nakon što su poveli 5:4, još jednom lome servis protivnika i dolaze do petog gema u nizu za neočekivani preokret i osvajanje prvog seta rezultatom 6:4.

U drugom smo setu gledali potpuno drugačiju priču. Oba su para zadržala prednost početnog udarca do rezultata 5:5, a onda Mektić i Peya koriste četvrtu break loptu u gemu i lome servis srpskog para što se na kraju pokazalo presudnim pošto je drugi set nakon toga otišao u ruke hrvatsko-austrijske kombinacije rezultatom 7:5.

U super tie breaku Mektić i Peya rano su došli do 4:1 i više se nisu osvrtali. Srpski par uzeo je tek dva poena od sedam na svom servisu stoga konačnih 10:3 u posljednjem setu nije nikakvo iznenađenje.

ATP serije 1000, Miami, prvo kolo parova:
Nikola Mektić (HRVATSKA)/Alexander Peya (Austrija) - Novak Đoković (Srbija)/Viktor Troicki (Srbija) 4:6, 7:5, 10:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!