Tenis

Škugor i Martin ispustili pobjedu i ispali s turnira u Miamiju

Sportnet • petak, 23.03.2018.
Škugor i Martin ispustili pobjedu i ispali s turnira u Miamiju

Franko Škugor nije u paru s Fabriceom Martinom uspio izboriti prolazak u drugo kolo turnira parova u Miamiju. Bolji od njih bio je ruski par Kačanov/Rublev nakon velike drame u trećem setu.

AUTOR: Stipe Dedić

Franko Škugor i Fabrice Martin poraženi su na startu turnira parova na ATP turniru serije 1000 u Miamiju od strane ruske kombinacije Karen Hačanov/Andrej Rubljev s 1:2 (7-6, 3-6, 13-15) u setovima. Bio je ovo tek drugi meč za Škugora i Martina u paru i drugi poraz. Prvi su doživjeli prije mjesec dana u Acapulcu od legendarnih Amerikanaca Mikea i Boba Bryana.

Na otvaranju meča stvari su se odvijale predviđenim tokom. Sva četiri tenisača bila su sigurna na svojim servisima, a onda pri vodstvu 4:3 Škugor i Martin dolaze do breaka i prednosti 5:3 u prvom setu. Ruski par uzvratio im je odmah u sljedećem gemu i vratio stvari na početak, zatim su u dvanaestom gemu Hačanov i Rubljev uspjeli spasiti tri set lopte i odvesti set u trinaestu, odlučujuću igru.

Škugor i Martin bolje su ušli i u tie break, no Rusi su ubrzo poravnali na 2:2. Ipak hrvatsko-francuski par uspio je na sljedećem servisu svojih protivnika doći do oba poena i odvojiti se na velikih 5:2. Nisu se Rusi uspjeli od toga oporaviti i prvi je set nakon 7:3 u tie breaku otišao na stranu Škugora i Martina.

U drugom setu nije bilo ni približno tako dramatično. Rusima su bile potrebne tek dvije break lopte da se odvoje na 4:0 u gemovima, a ostatak seta bio je tek odrađivanje posla za konačnih 6:3. O pobjedniku meča odlučio je tako super tie break. Škugor i Martin u posljednjem su setu poveli s 5:0 i činilo se kako je priča završena, no Rusi su u nastavku uzeli šest od sedam narednih poena i poravnali na 6:6. Imali su Hačanov i Rubljev potom i meč loptu na svom servisu pri rezultatu 9:7, ali nisu ju uspjeli iskoristiti. U igri na dva poena razlike hrvatsko-francuska kombinacija dva puta je izborila meč loptu, na nesreću oba puta na servisu protivnika i Rusi su to lako otklonili.

Konačni udarac za Škugora i Martina došao je pri rezultatu 14:13 za rusku kombinaciju kada Hačanov i Rubljev dolaze do mini breaka, odnosno 15:13 za pobjedu i prolazak u drugi krug turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!