Nogomet

VIDEO: Cavani i Suarez odveli Urugvaj u finale China Cupa, spektakularan pogodak napadača PSG-a

Branimir Korać • petak, 23.03.2018.
VIDEO: Cavani i Suarez odveli Urugvaj u finale China Cupa, spektakularan pogodak napadača PSG-a
Foto: EPA

Nakon što je Wales dan ranije pregazio domaćina u prvom polufinalnom susretu China Cupa, u finalu mu se pridružio Urugvaj koji je bio bolji od Češke. Urugvajci su slavili na krilima Edinsona Cavanija i Luisa Suareza koji su bili strijelci oba pogotka...

S pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu započeli su i Urugvajci koji su se zaputili u Kinu gdje nastupaju na China Cupu. Prvi protivnik na ovom natjecanju bila im je Češka koja je svladana s 2:0.

Tako će se u ponedjeljak u finalu susresti Urugvaj i Wales koji je uz hattrick Garetha Balea da ranije svladao Kinu s čak 6:0.

Do pobjede protiv Češke Urugvaj je stigao golovima u prvom poluvremenu. Prvo je u desetoj minuti vratar Jiri Pavlenka srušio Luisa Suareza, Barcelonin napadač sam je izveo kazneni udarac i zabio za 1:0.

Konačnih 2:0 postavio je Edinson Cavani u 37. minuti krasnim škaricama nakon pogreške obrane Češke. Pavlenka tu nije imao previše šanse.

U nastavku susreta Česi su mogli do smanjenja zaostatka, dva puta blizu je bio Patrik Schick, ali prvi put nije bio precizan, a drugi put zaustavila ga je greda.

U konačnici zaslužena pobjeda Urugvaja koji je bio bolji protivnik, stvorio više prilika i nije dopustio iznenađenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!