Nogomet

VIDEO: Prosinečki upisao prvu pobjedu na klupi BiH, Australci pregaženi u Oslu

Branimir Korać • petak, 23.03.2018.
VIDEO: Prosinečki upisao prvu pobjedu na klupi BiH, Australci pregaženi u Oslu
Foto: EPA

Bosna i Hercegovina neće vidjeti Svjetsko prvenstvo, ali Robert Prosinečki započeo je s uigravanjem momčadi za novi kvalifikacijski ciklus. Stigao je i do prve pobjede otkako je preuzeo izborničku poziciju i to u gostima u Bugarskoj...

Treća utakmica Roberta Prosinečkog na klupi Bosne i Hercegovine donijela je i prvu pobjedu. Nakon što je na američkoj turneji uglavnom s igračima iz domaće lige upisao remi sa SAD-om (0:0) i poraz od Meksika (1:0), Prosinečki je prvu pobjedu ubilježio u Bugarskoj.

U kvalitetom dosta skromnoj utakmici, BiH je slavila s 1:0, a trenutak odluke dogodio se u 20. minuti kada je Kenan Kodro svladao Plamena Ilieva Ivanova.

U nastavku susreta domaćin je imao nekoliko izglednih prilika, ali rezultat se nije mijenjao. Zato se promijenilo brojčano stanje u završnici susreta kada je Martin Rajnov isključen zbog prigovora glavnom sucu četiri minute prije kraja.

Nakon Bugara, Prosinečki i njegovi izabranici imat će zanimljiv ispit protiv Senegala u utorak u Le Havreu.

Razloga za zadovoljstvo nemaju u australskom taboru nakon gostovanja u Oslu gdje su poraženi od Norvežana s vrlo visokih 4:1.

Norveška je u sličnoj situaciji kao i Bosna i Hercegovina te se uigrava za nove kvalifikacije dok se Australci pripremaju za Svjetsko prvenstvo, a te pripreme nisu dobro počele.

Australija je došla do vodstva u 19. minuti preko Jacksona Irvinea, ali nakon toga sve je bilo na strani Norveške koja je s četiri gola napravila preokret.

Hattrick za Norvešku postigao je Ola Kamara, budući suigrač Zlatana Ibrahimovića, a jedan pogodak dodao je Tore Reginiussen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!