Tenis

Donna Vekić svladala Vesninu i ušla u treće kolo turnira u Miamiju

Sportnet • petak, 23.03.2018.
Donna Vekić svladala Vesninu i ušla u treće kolo turnira u Miamiju
Foto: EPA

Sjajan meč odradila je hrvatska tenisačica Donna Vekić protiv Elene Vesnine u 2. kolu WTA turnira u Miamiju pokazavši mirnoću i odličan tenis u presudnim trenucima...

PIŠE: Jan Šneler

Gotovo tri sata trajao je meč između Donne Vekić i Elene Vesnine. Iako je u drugom setu pokazivala znakove umora i razočaranja, hrvatska tenisačica u trećem setu pokazala je koncentriranost i psihičku i fizičku snagu te prilično uvjerljivo svladala favoriziranu Ruskinju.

Prvi set krenuo je odlično za hrvatsku tenisačicu. Kod drugog servisa ruske tenisačice imala je 15:40, no Ruskinja se ipak uspjela obraniti. Ipak, u petom gemu spasa za Vesninu nije bilo te je Vekić došla do breaka. Na velikom ispitu bila je hrvatska tenisačica u sljedećem gemu. Dugo je trajao šesti gem, Vesnina je imala dvije prilike za povrat breaka no Vekić je izdržala.

U devetom gemu, pri vodstvu 5:3, Vekić je došla do 0:40 na servis ruske tenisačice te iz prve uzela drugi put servis Vesnine i osvojila prvi set sa 6:3. Odlična stvar za hrvatsku tenisačicu bila je i ta što je u drugom setu prva servirala.

Nažalost problema je bilo već u prvom gemu. Vesnina je imala 15:40, no ponovno hrvatska tenisačica uspješno brani svoj servis i ne dopušta break Ruskinji. Pri vodstvu 2:1, Vekić je imala 15:40, no sada ni Ruskinja ne pušta gem olako. Puno prilika imale su obje tenisačice, Vekić u šestom gemu i Vesnina u sedmom, no breaka nije bilo.

Set je otišao u 13. igru koju je odlično otvorila Vesnina i povela s 5:0. Bilo je jasno kako će teško moći Vekić okrenuti takvo vodstvo no hrvatska tenisačica uzima dva mini breaka i vraća se na 5:4. To ipak nije bilo dovoljno te je Vesnina slavila u tie-breaku sa 7:4. Na kraju ovog seta, Vekić je bila pružena i liječnička pomoć zbog problema sa žuljevima i stopalom.

Iako se činilo kako će Vekić zbog problema sa stopalom i netom izgubljenim setom u tie-breaku pasti u igri protiv iskusnije protivnice, hrvatska tenisačica odigrala je fantastično. Čak tri puta oduzela je servis Vesninoj u konačnom setu i sa 6:1 slavila. Izborila je Vekić nevjerojatnih 12 break prilika u setu i kvalitetnom i pametnom igrom izborila važnu pobjedu.

U sljedećem kolu Vekić će igrati protiv pobjednice meča između Coco Vandeweghe i Danielle Rose Collins.

WTA Miami, 2. kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Elena Vesnina (Rusija, 24) 6:3 (4)6:7 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!